RIBANJE DIREKTORA: Zorana Mihajlović besna na Bajatovića i Obradovića!

Marina Lopičić
Direktoru „Srbijagasa“ poručila da nije njegovo da određuje cenu gasa, a direktoru EPS zamerila što nije na vreme raspisao tender za ugalj

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović uputila je oštre kritike na račun direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića i v. d. direktora EPS Aleksandra Obradovića.
Ministarka Mihajlović u intervjuu za Politiku tvrdi da Bajatović nema pravo da „kao običan direktor javnog preduzeća“ učestvuje u formiranju cene gasa.

Gledaj svoja posla

- Direktor „Srbijagasa“ je samo direktor jednog javnog preduzeća. On može da poželi cenu kakvu hoće, ali cenu gasa i struje određuje regulatorna Agencija za energetiku - rekla je ona i podsetila da je Vlada još u junu donela odluku da „Srbijagas“ krene u nabavku određene količine gasa, a još nema informacija o tome.
Da podsetimo, Bajatović je izjavio da će cena gasa od januara biti realna.
Dragana Udovičić 
Bez odgovora... Aleksandar Obradović


Ona se osvrnula i na rad v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Aleksandra Obradovića, koji je prekasno raspisao tender za nabavku uglja, zbog čega će građani zemlje ovaj derivat plaćati po znatno višoj ceni.
- U Srbiji vlada energetska kriza jer nemamo ni ugalj, ni struju, ni gas, ni mazut. EPS je bio dužan da nas mnogo ranije izvesti o tome da će raspisati javni poziv za nabavku uglja.

Izvinite, šta ste radili dva meseca? Trošimo stotine miliona evra na uvoz kako bismo obezbedili energetsku stabilnost za sva četiri energenta. samo za ugalj ćemo iskeširati 103 miliona evra. Ugalj je morao da se nabavlja jer nam nedostaje. Struja se već uvozi jer smo posle elementarnih nepogoda zaista u problemu i trošimo mnogo novca za uvoz - rekla je ona i naglasila da će svako snositi odgovornost.

Obradović ćuti

Dušan Bajatović kaže da je reč o nedovoljnoj informisanosti ministarke s obzirom na to da se ona sada primarno bavi drugim poslovima. Aleksandar Obradović nije odgovarao na naše pozive.