ŠOK! VODITELJKA U EMISIJI PROČITALA UŽASAN SEKSISTIČKI KOMENTAR NA NJEN RAČUN Njena emisija bila hit, ali pisali su STRAŠNE stvari

Kurir Televizija, Sever Zolak

Čitamo, slušamo, pratimo, ali možda najgore od svega, učestvujemo na ovaj ili onaj način, najpre ne sprečavajući, a potom i posmatrajući nasilje na društvenim mrežama.

Pomocija knjige Hane Adrović, "Odgovor" inspirisala je ekipu Kurir televizije da u emisiji Puls Srbije pokrene ovu temu.

Gošće emisije bile su Hana Adrović i pevačica i influenserka Teodora Popovska.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Od kada sam počela da radim emisiju "Nešto drugačije" što je bilo krajem 2017. godine bila sam vrlo vesela i raspoložena kada je to sve krenulo svojim tokom i postalo viralno. Onda je sve to poprimilo neki novi ton. Odjednom su se pojavili ljudi koji su odlučili da ispod mojih videa i fotografija ostavljaju različite seksističke komentare koje su svi u početku olako shvatali i govorili: "Jao ovo je baš zabavno i smešno." Od bliskih prijatelja sam dobijala pitanja zašto ja ne zaključam komentare i kako dozvoljavam ljudima da mi pišu takve stvari - rekla je Adrović i dodala:

This browser does not support the video element.

ŠOK! VODITELJKA U EMISIJI PROČITALA UŽASAN SEKSISTIČKI KOMENTAR NA NJEN RAČUN Njena emisija bila hit, ali pisali su STRAŠNE stvari  kurir televizija

- Ja, međutim, ne želim ni milimitar da se autocenzurištm zato što neko piše komentare kakve piše, ali sve je to u meni nekako sazrevlao. Nisam znala kako da odgovorim na to. Kada su se pojavili skrinšotovi takvih komentara u mimovima shvatila sam da ja postajem prepoznatljiva kao neko ko dobija komentare, a to nije bila ideja.

Kako bi dočarala kakve je poruke u komentarima primala, Hana je pročitala jedan od njih koji je uvrstila u knjigu, a koji glasi Hanice, istroši mi bojler!

- Možete misliti kakvih je sve tu bilo kometara kada je neko došao na ideju ovako nešto da napiše - rekla je Adrović.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Popovska je negativnim komentarima bila izložena kada je objavila video gde obaveštava da njen dečko nije došao na večeru koju su dogovorili:

- Ja na tom videu plačem, ali to nije bilo namenjeno za tik tok, već sam to slala drugaricama. Taj video je pomalo i šaljiv što se vidi iz natpisa na videu:

- Međutim, kada se pojavio na tik toku krenuli su veoma negativni komentari. Zbog toga sam prošla kroz jedan bolan period, ali sam opet svesna da iz toga mogu da izvučem i određene benefite za sebe.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ISTORIČAR O LOVU NA SRBE ONLINE: Ovo je napad na sve slobodnomišljenike, naučnici beže od termina "genocid" da ne bi imali probleme!  Kurir televizija