KAMIONOM, KOLIMA, ČAMCIMA: Podrška Fondacije Mozzart stizala je do svih krajeva naše zemlje

promo

Goreli su Srbobran i „Mitrograd“, Čuburac je dobio prvi besplatni padel teren, širom zemlje obavljeno je nekoliko hiljada besplatnih pregleda štitne žlezde, trčali su se maratoni humanosti od Smedereva pa sve do Ostroga, čuveni fića hibrid sa ispisom „Struju štedi da humanost više vredi“ stigao je u Kotež, a više od 25.000 učesnika Drinske regate ujedinilo se u akciji čišćenja reke. Ovo je samo mali deo društveno odgovornih akcija koje je Fondacija Mozzart realizovala tokom prethodna dva meseca, nastavljajući da svoj pogled srcem usmerava tamo gde je najpotrebnije.

ZDRAVSTVO

Uz podršku Fondacije Mozzart, karavan „Tvoja štitna tvoj štit” prešao je 2.220 kilometara i obišao 11 gradova, a čak 40 lekara iz deset zdravstvenih ustanova obavilo je 3.141 besplatan pregled štitne žlezde i ustanovilo nepravilnosti kod 1.287 pacijenata. Tokom dve nedelje putujuća ambulanta udruženja „Heroine” i naše fondacije posetila je Beograd, Jagodinu, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo, Niš, Leskovac, Valjevo, Šabac, Kulu i Sivac.

promo 
foto: Promo

Podrška zdravstvu nastavlja se i u narednom periodu. Uoči novih toplotnih talasa u zemlji, pokrenuta je velika akcija za pomoć zdravstvenim ustanovama širom zemlje pa će porodilištima i jedinicama intenzivne nege kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku biti donirano 60 novih inverter klima.

KAMIONOM, KOLIMA, ČAMCIMA: Podrška Fondacije Mozzart stizala je do svih krajeva naše zemlje  Youtube

AKCIJA „FUDBAL JE VIŠE OD IGRE“

Da mali tereni rađaju velike šampione potvrdio je Dragan Stojković Piksi na otvaranju mini-pič terena u svoju čast u rodnom Nišu, kada je svečano započeta nova akcija Fondacije Mozzart „Fudbal je više od igre“.

Nedugo zatim, Aleksandar Katai je iz Srbobrana poručio da i mali tereni mogu da budu veliki kao “Marakana”. Upravo tamo, u rodnom gradu, Magiko je od Fondacije Mozzart dobio teren u svoju čast i podigao sve na noge, a ubrzo potom goreo je i „Mitrograd“. Na otvaranju terena „Dunav“ u Smederevu, obnovljenog u čast čuvenog Mitrogola, najbolji strelac u istoriji naše fudbalske reprezentacije oborio je još jedan rekord – u potpisivanju autograma. Puna tri sata se Aleksandar Mitrović družio sa svojim sugrađanima i poručio da će mini-pič tereni Fondacije Mozzart sigurno postati prvi koraci velikih fudbalera.

promo 
foto: Promo

SPORT

U Čuburskom parku Fondacija Mozzart je otvorila prvi padel teren gde će Beograđani potpuno besplatno moći da uvežbavaju smečeve i stiču veštine najbrže rastućeg sporta u svetu. Priliku da prve isprobaju teren imale su brojne poznate ličnosti, ujedinjene u zajedničkom humanitarnom cilju – prikupljanju sredstava za odeljenje onkologije Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu.

Svoj pogled srcem fondacija je usmerila i na male borce velikog srca. Svetska i Evropska džudo federacija pre četiri godine su pokrenule projekat inkluzivnog džuda, jer je ovo jedan od retkih sportova koji se može prilagoditi deci sa posebnim potrebama, bez obzira na stanje ometenosti ili invaliditet. Crvena zvezda je jedan od pionira inkluzivnog džuda u Srbiji, a pomoć u ovoj sjajnoj akciji pružila im je naša fondacija.

Podrška je stigla i za buduće šampione u različitim sportovima. Priliku da uče od svojih idola dobile su mlade odbojkaške nade iz Leposavića i Zubinog potoka, koje su besplatno trenirale na Play Volley kampu. Asistencija fondacije stigla je i budućim košarkaškim asovima koji su ovog leta veštine igre pod obručima usavršavali na kampu Akademije Rebrača na Zlatiboru, pod budnim okom našeg proslavljenog reprezentativca.

promo 
foto: Promo

SUPERLIGA HUMANOSTI

Nastavljena je i goleada humanosti fudbalera velikog srca, a zahvaljujući raspucanim strelcima i Fondaciji Mozzart, od starta šampionata donirano je ukupno 7.820.000 dinara. Fondacija je za svaki gol u Superligi donirala 10.000 dinara, a majski fond je bio rekordan – čak 1.240.000 dinara koje je Ifet Đakovac, sjajni golgeter i asistent iz TSC-a, usmerio za udruženje „Poletarac“ iz svoje rodne Sjenice.

STRUJU ŠTEDI DA HUMANOST VIŠE VREDI

Uspešno je završen još jedan ciklus nagradnog takmičenja „Struju štedi da humanost više vredi“ koje je Fondacija Mozzart drugu godinu zaredom organizovala uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike.

Građani su pozvani da u aprilu ostvare uštedu električne energije od minimum jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine i pošalju račun kao dokaz. Glumci Nele Karajlić i Nenad Okanović izvukli su dobitnike vrednih nagrada, kao što su zamena kompletne stolarije, električni trotineti i prečišćivači vazduha. Dobitnika glavne nagrade, Fiata 500 hibrida, izvukla je ministarka Dubravka Đedović Handanović koja je sreću donela porodici Petković iz Koteža.

KAMIONOM, KOLIMA, ČAMCIMA: Podrška Fondacije Mozzart stizala je do svih krajeva naše zemlje  Youtube

Poseban značaj takmičenju dao je humanitarni segment. Osim prilike da osvoje vredne nagrade, građani su slanjem računa postali i deo veće humane misije. Fondacija Mozzart je za svaki pristigli račun donirala sredstva za solarnu elektranu koja će biti postavljena u najstarijoj školi u Užicu, dok je prošlogodišnji ciklus ove akcije zaokružen velikom donacijom solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu.

promo 
foto: Promo

DONACIJE

Mozzartov tim „Nepobedivi“ mnogo puta je na Invictus Challenge trkama dokazao da potpuno opravdano nosi ovaj naziv. Ipak, ovogodišnja trka na Štrandu bila je posebna jer su medalje zablistale i oko vrata najmlađih i to najsjanije - medalje humanosti. Za svakog mališana koji je uspešno istrčao specijalni dečji poligon Fondacija Mozzart donirala je sredstva, a u ukupnom skoru prikupljeno je 300.000 dinara za Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici.

Čak 12 maratona za 12 dana istrčao je mladi Boris Gujaničić, a Fondacija Mozzart bila je uz njega na svakom pređenom kilometru. Mladi šampion istrčao je 460 kilometara od Smedereva do Ostroga, a fondacija je donirala 460.000 dinara za lečenje njegovih sugrađana Matije Zotovića i Anđele Petrović.

Pomoć je stigla i na adresu Gradskog muzeja u Vršcu, kojem je Fondacija Mozzart donirala sredstva za novu modernu rasvetu u sobi gde su izložena dela Paje Jovanovića. Upravo ova vredna zbirka je ono što muzej osnovan davne 1882. godine čini jedinstvenim, a sada će dela jednog od najznamenitijih Vrščana sijati posebnim sjajem.

promo 
foto: Promo

Podrška sportu i talentovanim mladima sportistima da uspešno ostvare svoje snove uvek je na listi prioriteta u Fondaciji Mozzart pa je, u saradnji sa proslavljenim fudbalerom Nenadom Milijašem, Savezu za školski sport uručena donacija od 609.000 dinara.

Sreća je stigla i u novi dom porodice Rajković čija je porodična kuća obnovljena zahvaljujući zajedničkoj akciji udruženja „Koš za sreću”, „Srbi za Srbe” i Fondacije Mozzart. Sredstva su obezbeđena na prošlogodišnjoj utakmici „Mozzart Koš za sreću”, a novi humanitarni spektakl sa poznatim ličnostima priprema se za septembar, o čemu ćemo vas obavestiti kako biste mogli da pružite podršku sa tribina.

EKOLOGIJA

Više od 2.000 plovila i 25.000 učesnika otisnulo se spustom dužine 25 kilometara na nedavno održanoj jubilarnoj 30. Drinskoj regati i poslalo jasnu poruku – čuvajmo Drinu! Fondacija Mozzart, u saradnji sa TO Tara – Drina, organizovala je eko-akciju čišćenja reke tokom velikog spusta od Perućca do Rogačice i pobrinula se da prirodno okruženje ostane netaknuto i nakon najmasovnije manifestacije na vodi.

promo 
foto: Promo

Svi čamci u koloni dugoj devet kilometara bili su opremljeni posebnim vrećicama za odlaganje otpada, pa su se učesnici najveće žurke na vodi u celoj Evropi sa entuzijazmom upustili u ovu jedinstvenu eko-avanturu i dokazali da je zajedničkim snagama moguće sačuvati prirodne lepote.

KAMIONOM, KOLIMA, ČAMCIMA: Podrška Fondacije Mozzart stizala je do svih krajeva naše zemlje  Youtube

Promo