SKORO 100.000 DINARA PRIKUPLJENO ZA JEDNO VEČE: Humanitarni koncert za decu sa autizmom u Sremskoj Mitrovici

Kurir.rs/D.Š.

U petak, 9. avgusta, u Sremskoj Mitrovici održan je humanitarni koncert za decu sa autizmom, organizovan u saradnji sa nestranačkim humanitarnim udruženjem „Moj svet“. Ovo udruženje pruža podršku deci kojoj je dijagnostikovan autizam, a događaj je imao za cilj prikupljanje sredstava za pomoć u njihovom daljem radu.

Zahvaljujući dobroj volji svih prisutnih gostiju i velikom zalaganju muzičara koji su učestvovali, prikupljena je donacija u iznosu od 96.740 dinara. Organizatori su istakli da je ovaj koncert bio prilika da se zajedničkim snagama pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Muzičare je okupio Dragoslav Janković, a na sceni su nastupili brojni izvođači iz Sremske Mitrovice i okoline, među kojima su: Monja Balaš Ćirković, Đorđe Radić, Goran Blagojević, Miloš Ujfaluš, Vanja Vanja, Igor Milojević, Dejan Vučko Vučković, Žika Metalac, Bojan Komlenić, Isidora Orlović, Miodrag Hadžibabić, Julijana Živković, Petar Matić, Edi Tajm, Cvele Cvetković, Andrija Salac, Nenad Koviljac, Dragutin Radosavljević, Milan Stojsić, Živan Stojsić, Dalibor Niar Menethil, Mladen Todić, Igor Miljković, Ratko Santrač, Jeff Dejan Jevtić, Maša Jovanović, Mudrić Vučković, Nenad Janda, Igor Čolak, Pera Cucanić i Vlada Janošević.

Koncert je bio više od običnog muzičkog događaja – bio je to izraz solidarnosti i zajedništva, gde su svi prisutni pokazali da su spremni da pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije. Udruženje „Moj svet“ zahvalilo se svim donatorima i izvođačima na nesebičnoj pomoći i podršci.