KUHINJA SOLIDARNOSTI U NOVOM SADU MORALA DA UKINE JEDAN OBROK! Leti nam fale donacije, nemamo način da pomognemo UGROŽENIMA

AP/Ilustracija

Kuhinja solidarnosti u Novom Sadu, koja priprеma hranu za najugrožеnijе sugrađanе, primorana jе da ukinе jеdan dan kuvanja. Do sada su sе obroci priprеmali utorkom i subotom, a u narеdnom pеriodu, zbog nеdostatka donacija za nabavku hranе, ta organizacija ćе kuvati samo jedan dan.

Na terenu je ovog jutra bila novinarka Kurir televizije Katarina Pavlović, koja je više detalja saznala od svoje sagovornice.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Evo, nalazimo se ispred Omladinskog centra gde je Kuhinja solidarnosti svakog utorka i subote obezbeđivala obrok za one kojima je to najpotrebnije. Nažalost, zbog manjka donacija, ova organizacija morala je da ukine jedan dan, a o čemu je reč reći će nam volonterka Mirjana Jakšić - izvestila je s lica mesta Katarina Pavlović.

- Kuhinja solidarnosti je samo organizovani kolektiv koji kuva za ljude kojima je potreban jedan topao obrok, odnosno kuvano dva puta nedeljno i to su uglavnom veganski obroci. Pošto je leto i nekako je sezona odmora i samo nismo više imali dovoljno donacija da možemo da pokrijemo mesečnu nabavku kao i jedno kuvanje dodatno, tako da smo morali da ukinemo jedan dan, tako da je to trenutno bio problem - rekla je volonterka.

This browser does not support the video element.

KUHINJA SOLIDARNOSTI U NOVOM SADU MORALA DA UKINE JEDAN OBROK! Leti nam fale donacije, nemamo način da pomognemo UGROŽENIMA  Kurir televizija

Ističe da ova kuhonja postoji već četiri godine u Novom Sadu.

- Nastali smo kada je bila korona, shvatili da postoji potreba za toplim obrocima za građane koji su ugroženi. Problem je samo zato što je leto i ne možemo da ispratimo sve naše donacije. Potrebno nam je 300.000 mesečno da pokrijemo sve što nam je potrebno. Primamo donacije isključivo od fizičkih lica. Oni mogu da oda na naše mreže, da nam uplate preko računa i to je to. A pored toga primamo tegle, zato što u njih pakujemo obroke, a i volonteri su nam uvek potrebni - dodala je Jakšić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

NARODNA KUHINJA "MAJKE DEVET JUGOVIĆA" PRIPREMA HRANU ZA PREKO 2.000 LJUDI! Sagovornik: Uzimamo na kazan, pa razvozimo   Kurir televizija