VEROVALI ILI NE! Iz jedne kuće kod Vranja izbacili čak POLA TONE OTPADA: Kad otpad guši kuću morate ga se rešite

T. S.

Iz jednog domaćinstva u Vranju verovali ili ne izneto je oko 500 kilograma otpada, tri motokultivatorske prikolice. Od fotelja, komoda tepiha, tegli, preko garderobe starog posuđa, burića do starih kišobrana.

- Čuvamo stare stvari, a one se samo gomilaju. Kada se u jednoj kući u podrumu odlažu stvari vezane za tri generacije onda ima svega i svačega. Raščistili smo sa suprugom i podrum i pomoćni objekat. Toliko toga je izneto. Verovali ili ne oko 500 kilograma. Po prirodi se čovek teško rešava da izbaci ono za šta ga vezuju uspomene, ali zub vremena čini svoje - priča Ljubica S. iz Vranja.

Kaže da je to nekako najteži deo posla u sređivanju domaćinstva i da se uvek nerado oslobađamo onoga što nas vezuje za neka prošla vremena.

Možda će da zatreba

- Ono što je dotrajalo i što je oštećeno svakako ide u otpad, ali ima stvari koje nisu oštećene, ali se više ne koriste i tako godinama stoje zauzimaju prostor, vama jednostavno ne trebaju, ali se ne odlučujete da ih bacite uz objašnjenje možda će zatrebati. Nemate kome ni da ih poklonite, neće ljudi stare stvari - navodi Ljubica.

Ona ističe da su komšije pomogle u izbacivanju stvari i kabastog otpada i da je kuća jednostavno prodisala.

- Sada imamo mnogo više slobodnog prostora da ostavimo i bicikl od unuke, motocikl od unuka i da može komotno da se prolazi. Jednostavno dođe trenutak kad i taj posao morate da obavite. Treba nam snaga, energija i volja, ali kuća mora da se oslobodi suvišnih i bespotrebnih stvari. Što pre to uradite bolje za vas i manje je posla, ovako iz godine u godinu samo dodajete nove i nove količine onoga što vam priznaćete na kraju nije više potrebno - ukazuje sagovornica Kurira.