Lakše i brže do Stare planine! Premijer najavio izgradnju novog puta, Karadžić veoma zadovoljan

Kurir Televizija

Goran Karadžić, direktor JP Stara planina, izrazio je zadovoljstvo zbog najave da će se raditi put ka Staroj planini.

- Krov Srbije - Stara planina - potpuna imunizacija, napunimo pluća kiseonikom, ali i oči i dušu prirodom - napisao je Karadžić na svom Fejsbuk nalogu.

Izgradnju puta ka Staroj planini i ulaganja u njeno sređivanje i razvoj juče je u Pirotu najavio premijer Srbije Miloš Vučević.

Saobraćajnica ćr se odvajati kod Sopotske petlje, pa preko Temske, Cerove i od sela Mirkovici ići će sunčanom stranom Stare planine u dužini od nekih dvadesetak kilometara. To znači da će se mnogo manje zadržavati sneg i led, odnosno da će biti laka za održavanje.

Osim toga, put će omogućiti svim selima na njegovoj trasi da se revitalizuju, da mogu da se pokrenu poslovi iz oblasti turizma i stočarstva. Što je najvažnije, veliki broj gostiju na Staroj planini je iz susedne Bugarske, ali i iz gradova jugoistočne Srbije, i njima će ovaj putni pravac biti kraći za nekih tridesetak kilometara. Grubo probijanje trase je urađeno pre nekoliko godina, a ove godine se očekuje nastavak radova...

Privatna Arhiva 
Goran Karadžićfoto: Privatna Arhiva

Piroćancima će Krov Srbije - SP resort, takođe biti bliži. Umesto sadašnjih 70 kilometara, koliko je potrebno za put preko Kalne, Inova, Balta Berilovca, Janje i Crnog vrha, završetkom puta koji će se od regionalne saobraćajnice Pirot-Knjaževac odvajati kod Mirkovaca biće svega 20 kilometara, kao i dodatnih 18 od Sopotske petlje Pirot, tako da će biti ukupno 38 kilometara i svega 40 minuta od Koridora 10 do Krova Srbije.

Kurir/Pink