Pregovori će se nastaviti! Antić: Nastavnici ćute i trpe, štrajk zahteva kazne do 8 godina pritvora!

Beta/Hina/Admir Buljubašić

Nova školska godina je uveliko počela, a zaposleni u obrazovanju je dočekuju sa starim problemima. Osim tradicionalnog zahteva za povećanje plata, nastavnici traže od države i da preduzme mere za povećanje njihove bezbednosti u školama, a upravo to je razlog zbog kojeg je jedan od prosvetnih sindikata najavio „beli štrajk“.

Na samom početku godine u Prokuplju je učenik bacio klupu na nastavnika u Osnovnoj muzičkoj školi. O pristupu profesora i nastavnika ovim problemima za Kurir televiziju govorio je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola:

This browser does not support the video element.

Pregovori će se nastaviti! Antić: Nastavnici ćute i trpe, štrajk zahteva kazne do 8 godina pritvora!  Kurir televizija

- Ovom incidentu ne treba pridavati značaj jer ovaj učenik već više godina ovo isto radi. Ljudi koji su na rukovodećim mestima moraju snositi odgovornost. Treba ga smestiti u specijalnu školu koja je za to stručna. Vi svakog dana imate psihičko ili fizičko zlostavljanje nastavnika. Nastavnici trpe i ćute, saginju glavu. Zakon se ovde retko primenjuje, a moramo pitati menadžment škole zašto ne prijave učenika koji remeti časove i odeljenje, ili beži sa časova.

On je otkrio i kako će se pristupiti daljim pregovorima o početku štrajka koji je zakazan za 16. septembar.

- Predsednik Vlade je u subotu uveče poslao dopis čitavom pregovaračkom timu. Nastavljaju se pregovori, a traži se hitno donošenje zakona da ako udarite nastavnika možete odgovarati za lakšu povredu do tri godine, za težu povredu od tri do osam godina - rekao je Antić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"DECA NAM GLEDAJU KAKO SE NASILNICI NEKAŽNJENO IZVUKU I ONDA IM JE TO NORMALNO" Zbog čega svako drugo dete OPRAVDAVA NASILJE?  Kurir televizija