Đaci rasplakali nastavnicu Radmilu: Ovako su svoju biologičarku ispratili u penziju (video)

Instagram Printscreen/Zdravo Pančevo

Postoje profesori i nastavnici koje nikada nećemo zaboraviti, iz ovog ili onog razloga. Ali jedno je sigurno za prosvetnog radnika posle decenija rada ne postoji veća nagrada nego kada ga đaci isprate u penziju aplauzom i ljubavlju.

Nastavnica biologije Radmila Trkulja iz Pančeva spremala se da napusti svoju školu i održi poslednji čas pred odlazak u penziju. Dobila je iznenađenje koje sigurno neće nikada zaboraviti. Svi đaci su izašli u hodnik da pozdrave svoju omiljenu nastavnicu, a snimak gesta učenika obišao je internet uzduž i popreko.

„Ponekada je dovoljno da vidite jedno uplakano lice, pa da i sami zaplačete, a to će vam se u ovom videu gotovo sasvim sigurno desiti (ne pitajte kako znamo) – objavljeno je na Fejsbuk profilu „Zdravo Pančevo“, a potom i dato objašnjenje:

– Nastavnica biologije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Radmila Trkulja, održala je danas svoj poslednji čas pre odlaska u zasluženu penziju.

Kada se oglasilo školsko zvono, koje je označilo kraj jedne velike etape njenog života i početak neke nove, mirnije, nastavnica Radmila izašla je iz učionice ne sluteći da je čeka špalir đaka i kolega da joj aplauzom kažu „Hvala!“ u ime svih generacije koje je kao sjajan pedagog i posvećeni nastavnik ispratila u život.

- Kao i svaki put kad vidimo ovakav prizor, mi pomislimo samo jedno: ovo treba zaslužiti i za ovo se vredi roditi. I zato večeras i celo Pančevo aplaudira nastavnici Radmili! Želimo joj lepe penzionerske dane, dobro zdravlje i mnogo sreće! – završava se komentar na objavi koju su snimile @a_katalina I @Jelena.vukadinovic81.

Kurir.rs/Nova