Rešenje nakon tragičnih nesreća? Crna tačka Beograda dobija ležećeg policajca: Meštani se nadaju da će to rešiti problem

Kurir Televizija

Posle dugogodišnje borbe stanara ulica generala Aračića i Dragoslava Srejovića, radovi na postavljanju fizičkih prepreka konačno su započeti.

Inicijativa za postavljanje tzv. "ležičih policajaca" pokrenuta je od strane meštana i našeg jutarnjeg programa, a sve s ciljem povećanja bezbednosti pešaka, naročito dece koja svakodnevno prelaze opasnu raskrsnicu.

This browser does not support the video element.

Rešenje nakon tragičnih nesreća? Crna tačka Beograda dobija ležećeg policajca: Meštani se nadaju da će to rešiti problem  Kurir televizija

Na licu mesta se nalazi naša novinarka Ksenija Stojiljković, koja je razgovarala sa Slobodanom Pešićem, meštaninom ovog naselja već 25 godina.

- Apsolutno će bilo kakva akcija doprineti bezbednosti svih nas, naročito dece koja svakodnevno prelaze pešački prelaz. Ovaj kraj je pun mladih ljudi koji idu u školu, na treninge, a prebrza vožnja nam je odnela jedan mladi život. Nadamo se da će postavljanje 'ležećeg policajca' smanjiti brzinu i sprečiti dalje tragedije - izjavio je Pešić.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Meštani su godinama tražili rešenje za ovu "crnu tačku", a sada s optimizmom gledaju na početak radova. Pešić je naglasio da, iako su postavljeni znakovi za ograničenje brzine, mnogi vozači, posebno taksisti, ignorišu propise, što dodatno povećava opasnost za pešake.

- Često taksisti ne staju na pešačkom prelazu, čak i kad vide decu. Nadamo se da će ove prepreke primorati sve da poštuju pravila i da će to osigurati veću sigurnost za sve nas - zaključio je Pešić.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine sledeće nedelje, a naš tim će se vratiti na teren kako bi se uverio da su svi problemi rešeni.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Ovo je crna tačka Beograda! Nadležni apeluju na vozače: Deca su u najvećem riziku! Evo koliko se tragedija dogodilo  kurir televizija