Raspisan memorijalni konkurs za nagradu "Pera Stojanović Tuman": Bira se najbolji humorističko-satirični tekst, nagrada 60.000

Printscreen

Radio televizija Vranje poziva novinare, pisce, scenariste i sve ostale umetničke stvaraoce da se prijave na konkurs za nagradu "Pera Stojanović Tuman" za najbolji humorističko-satirični tekst.

Nagrada nosi ime doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovica Tumana, a ustanovljena je 2005. godine. Konkurs afirmiše sećanje na našeg kolegu, novinara, glumca i humoristu, Peru Stojanovića Tumana, ali i ima za cilj promociju lokalne kulture i specifičnog vranjskog humora, kao i podizanje novinarskih standarda.

Specifičan cilj ovog konkursa ogleda se u tome da pružamo šansu stvaraocima različitog profila da iskažu talenat i kreativnost na nekoliko načina: u pogledu pisanja, razrade scenarija, umrežavanjem nekoliko sektora u kulturi i informisanju (glumačka ekipa, naša audio produkcija, dramaturg, producent) čime razvijamo i nova dostignuća u medijskom sektoru.

Konkurs je namenjen mladima koji žive na teritoriji Pčinjskog okruga, građanima Pčinjskog okruga, udruženjima koja se bave kulturom, umetnicima, medijskim poslenicima na teritoriji cele Srbije.

Printscreen 
Pera Stojanović Tumanfoto: Printscreen

Pisane radove zainteresovani treba da šalju isključivo pod šifrom. U posebnoj koverti koja ne sme biti otvarana do proglašenja najboljeg rada, potrebno je da napišite podatke o sebi.

Radove treba dostaviti do 7. novembra 2024. godine na adresu: Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i putem mejla : rtvranje@verat.net (Neophodno je radove poslati i poštom i u elektronskoj verziji).

Žiri će odluku o najboljem radu objaviti 18.11.2024. u direktnom prenosu na kanalu RTV Vranje u 10 sati. Autoru najboljeg rada pripada novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će biti uručena na svečanosti 18. novembra 2024. uoči Dana Televizije Vranje.

Prvonagrađeni humoristički rad biće pretočen u radio dramu i premijerno emitovan u dane novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja. Za dodatne informacije možete pozvati 017/422-632 ili pisati na rtvranje@verat.net.