USPEH TIMA "NEBESKE VIDRE" Padobranci Vojske Srbije najbolji na otvorenom državnom prvenstvu

Ministarstvo Odbrane

Padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“ pobednik je 70. Otvorenog padobranskog prvenstva Srbije u disciplini skokovi na cilj, održanog prethodna tri dana na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio zastavnik prve klase Milan Svetozarević iz 63. padobranske brigade, dok je u kategoriji žena prvo mesto osvojila pripadnica ove jedinice Vojske Srbije zastavnik prve klase Radmila Đurić.

Ministarstvo Odbrane  Padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva, koje organizuje Vazduhoplovni savez Srbije, bila je 63. padobranska brigada, budući da se ove godine obeležava 80 godina od formiranja prve vojne padobranske jedinice.

Padobranci su se takmičili u skokovima sa visine od hiljadu metara na cilj čiji je centar bio samo dva centimetra. Nastupilo je šest ekipa iz Srbije i jedna iz Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo Odbrane  Padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“

Takmičenje je uključivalo osam planiranih turnusa, kao i dopunske poluzavršne i finalne skokove.

Titule državnih prvaka dodeljene su najpreciznijim pojedincima i ekipama, dok su najuspešniji u otvorenoj konkurenciji dobili posebna priznanja. Pehare, medalje i diplome u ekipnom takmičenju uručio je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Uspeh pripadnika 63. padobranske brigade na državnom prvenstvu nastavak je odličnih rezultata koje postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj da vojne padobrance krasi odlična osposobljenost i visok sportski i borbeni duh.