Sajam starih zanata i ručne radinosti: U Kuševcu održana tradicionalna manifestacija (FOTO)

U okviru manifestacije Evropska nedelja mobilnosti 2024.

Kurir / Ž.M.

U okviru manifestacije Evropska nedelja mobilnosti 2024. u Kruševcu je održan Sajam starih zanata i ručne radinosti. Prema rečima Vesne Anđelić, načelnice Gradske uprave, Grad Kruševac podržava ovakve manifestacije vezane za urbanu mobilnost, a 2019. godine za organizaciju Evropske nedelje mobilnosti dobio je prestižnu nagradu.

- Okupili smo se povodom početka manifestacije Evropska nedelja mobilnosti 2024 čija je tema „Zajednički javni prostori“,  kako bismo približili zajednički javni prostor našim sugrađanima i svima koji se bave nekom delatnošću i žele da izlože svoje proizvode. Ovaj sajam je organizovan u saradnji sa Regionalnom  privrednom komorom Kruševac. Posebno je važno da su se predstavili proizvođači ekoloških proizvoda i udruženja osoba sa invaliditetom kao predstavnici socijalnog preduzetništva, istakla je ona.

U ime Regionalne privredne komore Kruševac govorila je Marija Vesković, samostalni stručni saradnik za usluge:

- Jedna od aktivnosti Nedelje urbane mobilnosti je izložba starih zanata. Proizvodi su napravljeni od prirodnog ili recikliranog materijala. Regionalna privredne komore Kruševac dugo sarađuje sa ovim izlagačima iz celog Rasinskog okruga i trudimo se da zajedno sa njima odlazimo i u druge gradove i izlažemo njihove proizvode.  Svi koji se šetaju gradskim trgom moći će da vide ovu našu izložbu i možda nešto kupe za svoje drage osobe.

Sajam će biti otvoren čitavog dana, a izlagači su: Organizacija gluvih i nagluvih Kruševac, Zlatna nit Buci, Etno sekcija KUD-a „Radomir Jakovljević – Jakša“, Etno sekcija penzionera, Etno udruženje „Rasina“, UG Etno Rasina Kruševac, Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Kruševac i „Melissa“.

Sajam su obišli direktorka Regionalne privredne komore Kruševac Maja Marković i načelnica Gradske uprave Vesne Anđelić sa svojim saradnicima.

Kurir.rs/Ž. Milenković