ODRŽANA TOLjEVAČKA KUPUSIJADA Tradicionalna manifestacija održana je sedmi put za redom

Kurir/

U porti hrama Svetog Arhangela Gavrila u Toljevcu održana je 7. po redu gastronomsko – turistička manifestacija „Toljevačka Kupusijada”, gastronomski događaj posvećen pripremi tradicionalnih jela od od kiselog kupusa.

Učesnici su pristigli sa svih krajeva Srbije, iz Varvarina, Kruševca, Jagodine, Rekovca, Kragujevca, Smedereva, Pirota, Petrovca na Mlavi… U takmičenju se 29 ekipa nadmetalo za pobednički pehar, a po oceni stručnog žirija prva nagrada pripala je ekipi „Kuvari u pokušaju” iz Male Kruševice.

Kurir/  Toljevačka kupusijada

Drugo mesto osvojila je ekipa „Bagrenče” iz Maskara, dok je treću nagradu osvojila ekipa „Supska mućkalica” iz Supske. Organizovan je i bogat kulturno-umetnički program u kojem su učestvovali izvođači iz okoline, zatim iz Kruševca, Kuršumlije i Aleksinca, a nastupila je i pevačica etno muzike Sanja Ivanović iz Kruševca, koja je svojim nastupom oduševila publiku.

Kurir/  Toljevačka kupusijada

-„Toljevačka Kupusijada” predstavlja ne samo gastronomski i takmičarski događaj, već i mesto gde se neguje prijateljstvo i zajedništvo. Volimo atmosferu ovakvih manifestacija, jer ovde uvek upoznamo divne ljude i razmenimo iskustva, izjavili su brojni takmičari, koji su već najavili svoje učešće i sledeće godine. VII “Toljevačku Kupusijadu” obišla je i predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević sa saradnicima.