Ljudi, policija se ne šali, ali stvarno! Za 48 sati procesuirali skoro 30 ekstremnih slučajeva: Na ovim tačkama nema praštanja za prekoračenje brzine

Kamere su postavljene na četiri lokacije, od kojih su tri na Novom Beogradu. Jedna je u zoni Brankovog mosta, zatim zona Ušća i Ulice Nikole Tesle, Antifašističke borbe i Julija Gargarina, dok je četvrta na Zvezdari kod Đeram pijace.

Shutterstock

Od ponedeljka je u Beogradu počeo da radi automatski sistem detekcije prekoračenja brzine u zonama gde se najviše do sada nije poštovalo ograničenje od 50 kilometara na sat.

Reporterka Nevena Milošević je za Kurir televiziju na ovu temu razgovarala sa Zlatkom Belencanom, pomoćnikom načelnika Uprave saobraćajne policije.

Kurir Televizija 

- Kamere su postavljene na četiri lokacije, od kojih su tri na Novom Beogradu. Jedna je u zoni Brankovog mosta, zatim zona Ušća i Ulice Nikole Tesle, Antifašističke borbe i Julija Gargarina, dok je četvrta na Zvezdari kod Đeram pijace. Ovo je nastavak razvoja sistema automatske detekcije prekršaja koja je počela intezivno da se razvija 2023. godine - objasnio je na početku Belancan.

On je objasnio i kakve kazne mogu očekivati prestupnici:

This browser does not support the video element.

"Za 48 sati uhvaćeno skoro 30 ekstremnih slučajeva" Evo koje kazne očekuju one koji prekrše ograničenje brzine u Beogradu: Sistem kamera će se širiti Srbijom  Kurir televizija

- Kada govorimo o kaznama, one zavise od toga koji je prekršaj izvršen, da li je u pitanju prekoračenje brzine za prekršajne naloge ili za pokretanje prekršajnog postupka. Za ovih 48 sati bilo je 27 ekstremih slučajeva koji su prekoračili 90 kilometara na čas. Biće procesuirani u skladu sa propisima, biće poslat poziv od strane policijskog službenika da se vlasnik izjasni ko je upravljao vozilom, a onaj koji preuzima odgovornost je dužan da da izjavu u pisanoj formi koja mora biti overena kod notara.

On kaže da će zbog ekstremnosti do sada zabeleženih prekršaja prestupnici sigurno biti najstrože kažnjeni, kao i da će se ovaj sistem preventive nastaviti da se širi po čitavoj državi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

 Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Treba pooštriti kazne za prekoračenje brzine: Vujanović jasan: Svakog treba isto da boli!  Kurir televizija