Mislite da imate virus, a možda je u pitanju "Kju" groznica! Doktorka za Kurir otkrila simptome bolesti koja hara Crnom Gorom: Bakterija je vrlo otporna!

Bolest liči na infekciju gde čovek samo ima povišenu temperature, a kada dođe do upale pluća javljaju se klasični simpotmi malaksalost upala mišića, kašljanje

Shuttersotck, Kurir teleivizija

Postoji li opasnost da “Kju” groznica dođe i do Srbije? Ovo je pitanje koje se sve češće ovih dana može čuti, a razlog je sve veći broj zaraženih u susednoj Crnoj Gori.

Virus koji se na ljude prenosi sa životinja mnoge zabrinjava, a meštani nikšićke i danilovgradske opštine proteklih dana su protestovali zbog lokacija na kojima su eutanazirane životinje zakopane.

Kurir Televizija 

Dopisnik Kurira Emir Ličina je na ovu temu razgovarao sa doktorkom Lejlom Ćeranić, infektologom.

- "Kju" groznica je infektivna bolest koju čovek dobija preko zaraženih životinja, a uglavnom je prenose koze, ovce i goveda. Oni je izlučuju preko mokrće I fecesa. Najčešće se zaražavaju stočari koji rade sa zaraženim životinjama, a u organizam dolazi udisanjem, i izaziva upalu pluća jer bakterija izazove promene na plućima – istakla je lekarka.

Ona je rekla i da se ova bolest prenosi preko krpelja među životinjama, dok ne postoji mogućnost da se prenese sa čoveka na čoveka. Navela je i simptome ove bolesti:

This browser does not support the video element.

Mislite da imate virus, a možda je u pitanju "Kju" groznica! Doktorka za Kurir otkrila simptome bolesti koja hara Crnom Gorom: Bakterija je vrlo otporna!  Kurir televizija

- Bolest liči na infekciju gde čovek samo ima povišenu temperature, a kada dođe do upale pluća javljaju se klasični simpotmi malaksalost upala mišića, kašljanje. Može se razviti i u hroničnu bolest koja izaziva promene na srčanom mišiću, jetri, kostima… Bakterija koja izaziva ovu bolest je otporna u spoljašnoj sredini, na mesu, čak i u hladnim uslovima ostaje dugo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"MALO JE ČUDNO DA SU SE SVA DECA ZARAZILA VIRUSOM ISTOG DANA" Pedijatar sumnja da su se mali sportisti OTROVALI HRANOM u Krupnju  Kurir televizija