"Apelujemo na vlasnike čamaca da ih bolje vežu" Kapetan Vladica Zdravković o ciklonu Boris koji devastira Evropu: Evo kada se očekuje najveći rast Dunava

Kurir Televizija

Najveće poplave u Evropi, u poslednje dve decenije, do sada su odnele 23 života. Ciklon Boris urušava je područja centralne i istočne Evrope, od Nemačke do Rumunije. Poplavni talas stigao je do Budimpešte, a sada se kreće ka Hrvatskoj i Italiji.

Nadležni najavljuju da se očekuje da porast nivoa Dunava u Srbiji dostigne svoj vrhunac između 24. i 26. septembra, a za više o ovome za jutarnji program Kurir televizije pričao je kapetan Vladica Zdravković, policajac Rečne policije u penziji.

Zdravković je odgonetnuo da li bi trebalo da strahujemo od poplava, odnosno da li Srbiju očekuje ciklon koji hara Evropom:

This browser does not support the video element.

"Apelujemo na vlasnike čamaca da ih bolje vežu" Kapetan Vladica Zdravković o ciklonu Boris koji devastira Evropu: Evo kada se očekuje najveći rast Dunava  Kurir televizija

- Nema potrebe za brigom, s obzirom na to da se radi o bujičnim poplavama u Evropi, zahvaljujući nažalost tom ciklonu Boris, nas je to zaobišlo i samim tim mi ćemo samo dočekati pritoku reke Dunav kome će nešto da se poveća nivo, ali to ne znači da ćemo imati poplave kao 2014. godine. Moram da napomenem da smo 90 dana bili na visokim temperaturama i prosto je zemlja suva, tako da čak i da nas je zakačilo to, ne bi nas preterano pogodilo. U ovom trenutku je potpuna spremnost pripadnika MUP-a i Rečne policije, pripremljene su ekipe, čamci, pa mogu da reaguju kao zapete puške u svakom momentu. Najveći momenat porasta Dunava biće 24. i 26. septembra, a to neće uticati na tok i nivo Save. Svakako apelujemo na vlasnike plutajućih objekata da bolje vežu svoje objekte i čamce kako ne bi došlo do otkidanja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Da li haotične poplave prete i Srbiji? Ciklon Boris pokorio Evropu, stučnjak tvrdi: Ovo se do sada viđalo samo u filmovima, a biće samo gore!  Kurir televizija