Hrana u menzi ispravna, nije uzrok tegoba kod studenata: Oglasio se Studentski centar "Beograd": Analize pokazale da do trovanja nije došlo u restoranu

Pritnscreen/RTS

Nekoliko studenata u Beogradu javilo se Studentskoj poliklinici zbog simptoma povraćanja i dijareje, a neki od njih prve simptome dobili su u nedelju.

Povodom nekih informacija da su se studenti otrovali u menzi, oglasio se i Studentski centar:

"U ponedeljak i utorak se ukupno devetoro studenata javilo Studentskoj poliklinici sa stomačnim tegobama (povraćanje i dijareja). Neki od njih su naveli da su u nedelju uveče osetili prve simptome, otišli su u Urgentni centar, dobili terapiju (infuziju) i vratili su se u dom.

Odmah po prijavi tegoba studenata, Gradski zavod za javno zdravlje uradio je analize, a rezultati su pokazali da je hrana u Studentskom restoranu „Voždovac” ispravna, odnosno – da nije bila zatrovana.

Istovremeno, zaposleni radnici u kuhinji redovno obavljaju sanitarne preglede. Pored kontrole Zavoda, Sanitarna inspekcija bila je u restoranu u ponedeljak, izvršen je detaljan sanitarno-inspekcijski nadzor, a za svaki slučaj naložene su i mere za pojačan higijensko-sanitarni rad, koje Ustanova sprovodi u najboljem interesu studenata.

Dakle, Gradski zavod za javno zdravlje potvrdio je da hrana ispravna, a svi studenti zbrinuti su u Studentskoj poliklici. Studentski restoran u okviru doma „4.april“ otvoren je, budući da do trovanja u restoranu nije došlo, te nadležne ustanove nisu naložile zatvaranje", naveli su iz Studentskog centra.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

"MALO JE ČUDNO DA SU SE SVA DECA ZARAZILA VIRUSOM ISTOG DANA" Pedijatar sumnja da su se mali sportisti OTROVALI HRANOM u Krupnju  Kurir televizija