NIS za nove sportske uspehe učenika u Novom Bečeju

Promo/NIS

Novi Bečej, 19. septembar 2024. godine
Višegodišnje partnerstvo kompanije NIS i opštine Novi Bečej nastavljeno je novim projektom od značaja za lokalnu zajednicu - osavremenjivanjem fiskulturne sale Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Bočaru čime su obezbeđeni uslovi za organizaciju takmičenja u različitim sportskim disciplinama na školskom, opštinskom i okružnom nivou.


Zahvaljujući podršci kompanije NIS u okviru prošlogodišnjeg, jubilarnog ciklusa programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, fiskulturna sala ove škole opremljena je savremenim LED sportskim semaforom i ozvučenjem. Salu će moći da koristi i oko 600 učesnika različitih manifestacija na godišnjem nivou. Nova oprema će doprineti da sala u narednom periodu dobije još značajniju ulogu u obogaćivanju nastavnih i vannastavnih aktivnosti i da bude centar sportskih dešavanja, kao i različitih kulturnih manifestacija.


Povodom realizacije projekta, Osnovnu školu „Dositej Obradović“ obišli su Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS u pratnji direktorke škole Dragane Karanović.


Saša Maksimović, predsednik opštine, pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom NIS:


„Retko ćete imati priliku da sarađujete sa kompanijom kao što je NIS koja je od 2009. godine kroz svoje društveno odgovorne projekte uložila preko 70 miliona dinara u lokalnu zajednicu. Naša uspešna zajednička saradnja ne ogleda se samo u opremanju ove fiskulturne sale, već i u mnogobrojnim projektima i ulaganjima u zdravstvo, energetsku efikasnosti i druge segmente koji su od značaja za razvoj lokalne zajednice“, rekao je Maksimović.

Promo/NIS 


Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, istakao je značaj donacije za školu i njene učenike:
„Slogan NIS-a je 'Budućnost na delu' i mi se kao kompanija ne bavimo samo proizvodnjom i preradom nafte, već i razvojem zajednice u kojoj poslujemo. Jako sam srećan kada vidim zadovoljna dečja lica kao rezultat ulaganja koja će doprineti boljoj budućnosti mladih ljudi koji su okosnica našeg razvoja. Nastavljamo da sarađujemo sa opštinom i u narednoj godini planiramo nove ideje i projekte kojima ćemo unaprediti razvoj zajednice. NIS ostaje prijatelj Novog Bečeja“, zaključio je Smirnov.


Dragana Karanović, direktorka škole, zahvalila je kompaniji NIS i lokalnoj samoupravi jer su prepoznali značaj ovog projekta i obezbedili sredstva za nabavku nove opreme za fiskulturnu salu.


Pored Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Bočaru, kompanija NIS je tokom prošlogodišnjeg ciklusa „Zajednici zajedno“ u opštini Novi Bečej podržala i projekte Osnovne škole „Josif Marinković“ i Osnovne škole „Milan Stančić Uča“ Kumane, u kojima je značajno unapređena energetska efikasnost objekata, zamenom kotlova za grejanje i rasvete. U realizaciju sva tri projekta na teritoriji ove opštine kompanija NIS je prošle godine ukupno uložila 7 miliona dinara.

Promo/NIS 


Putem programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS od 2009. godine kontinuirano ulaže u zajednice u kojima posluje. Do sada je u 13 gradova i opština koje učestvuju u Programu uloženo više od 1,7 milijardi dinara i realizovano više od 1.100 projekata. Opština Novi Bečej deo je programa „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja i do sada je zajednički realizovano 68 projekata, čija vrednost iznosi više od 70 miliona dinara.

Fokus ovogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“ je ulaganje u oblast obnovljivih izvora energije, odnosno postavljanje solarnih panela za sopstvenu proizvodnju električne energije na objekte ustanova od javnog značaja. Projekti koje će NIS podržati u 13 partnerskih zajednica u vrednosti od 144,5 miliona dinara biće izabrani u okviru nedavno završenog konkursa, čiji će rezultati biti objavljeni tokom oktobra. Više o programu „Zajednici zajedno“ možete saznati na sajtu kompanije NIS.

Promo