Šest alata za dizajn koje mogu koristiti i oni koji nisu dizajneri

Kada kreirate prvi CV, velika je verovatnoća da nemate sredstva da platite dizajnera. Isto je i prilikom pravljenja prezentacije kojom ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima na razgovoru.

Srećom, postoji dobro rešenje, koje ne zahteva dizajnerske veštine, a može vam pomoći. Reč je o dizajnerskim alatima za one bez iskustva u tom poslu.

U nastavku pronađite alat pogodan za vas.

VistaCreate

nedelja.jpg
Tim Edukacija 
foto: Tim Edukacija

Bilo da su vam neophodna vizuelna rešenja za potrebe društvenih mreža ili želite da napravite kartu pića za kafić vašeg prijatelja, prezentaciju za poslodavca ili nešto sasvim drugo, VistaCreate je odličan alat.

Da biste upotrebljavali ovaj alat nije vam potrebno nikakvo predznanje, jer imate na raspolaganju veliki broj šablona koje možete koristiti za sve što planirate. Neke od naprednih funkcija dozvoljavaju vam da uklonite pozadinu sa logotipa ili nekih drugih elemenata, kao i da dizajnu dodajete audio i video zapise ili kreirate animacije.

Adobe Creative Cloud Express

Suludo je pričati o dizajnu, a ne spomenuti vodeći brend u toj oblasti. Reč je o Adobeu, proizvođaču alata i softvera koje koriste najbolji dizajneri širom sveta. Ali Creative Cloud Express, za razliku od Ilustratora, Photoshopa i ostalih proizvoda iz bogate palete ovog proizvođača ne zahteva nikakvo predznanje. Funkcionalnosti koje će vam se posebno dopasti su Logo maker, koji vam omogućava kreiranje logotipa u par lakih koraka, ali i pristup Adobe setu materijala i elemenata koje možete koristiti.

BeFunky

dollarphotoclub-73824097.jpg
Tim Edukacija 
foto: Tim Edukacija

Ako su potrebe koje imate za dizajnom najpre vezane za društvene mreže i ono što možete da plasirate tamo, BeFunky je proizvod koji morate isprobati. Reč je o naprednom alatu za početnike. Iako to zvuči paradoksalno, aplikacija vam nudi niz mogućnosti da obradite fotografije, dodate specijalne efekte, elemente i kreirate objave koje izgledaju profesionalno i kvalitetno, a sve to bez ikakvog prethodnog znanja.

Desygner

Još jedan alat koji je kreiran specijalno za potrebe menadžera društvenih mreža i blogera je Desygner. Pomoću njega možete kreirati dopadljiva, dobro dizajnirana vizuelna rešenja, doterivati fotografije i prilagođavati elemente tako da prate identitet vašeg brenda. Uz doplatu imate pristup i bazi ShutterStock sa promotivnim fotografijama koje možete koristiti, kao i naprednim alatima koje možete upotrebiti za upravljanje svojim kanalima komunikacije.

Lumen5

turnedonlaptopondesktopwithhoveredadobephotoshopcc693892.jpg
Tim Edukacija 
foto: Tim Edukacija

Čak iako niste zašli dublje u oblast digitalnog oglašavanja, verovatno ste čuli da je video-materijal format na koji publika dobro reaguje. Da biste izbegli ulaganje velikog budžeta u produkciju i montažu, možete koristiti Lumen5. Ovaj alat će vam pomoći da kreirate animirane video-materijale i prenesete poruku koju želite da vaša publika čuje na kreativan i vizuelno atraktivan način.

Venngage

Ne smemo da zaboravimo ni na prezentacije, koje čine veliki deo gotovo svakog posla. Da biste nekome predstavili svoju ideju, prodali proizvod ili razjasnili složene podatke, neophodno vam je kvalitetno vizuelno predstavljanje informacija koje gledaoci neće zaboraviti. Venngage vam nudi mnoštvo različitih šablona, ali i info-grafika koje možete koristiti za svoje potrebe.

Kako da unapredite svoja znanja

objava1807.jpg
Tim Edukacija 
foto: Tim Edukacija

Funkcija svakog od predloženih alata jeste da vam olakša posao. Međutim, svi oni imaju i ograničenja. Automatizovani procesi isključuju faktor kreativnosti i dizajnerske ekspertize. Ako želite da vaša komunikacija bude perfektna, onda ćete morati da uplovite u vode dizajna. Zato, umesto da vreme gubite na kratkim kursevima, shvatite poduhvat ozbiljno i uložite bar godinu dana u svoju edukaciju i ovladavanje veštinama koje će vam biti potrebne.

Upišite obuku za grafički dizajn i postanite nezavisni ekspert kog svi žele u svom timu.

Tim Edukacija