TRIBINA „SUSRETI” NA FSU: Upoznajte renomiranog slikara Peđu Đakovića
Foto: Tim Edukacija

TRIBINA „SUSRETI” NA FSU: Upoznajte renomiranog slikara Peđu Đakovića

Edukacija -

Fakultet savremenih umetnosti organizuje tribinu pod nazivom „Susreti”, koja je osmišljena upravo kao mesto okupljanja i susreta zainteresovanih pojedinaca i najznačajnijih stvaralaca iz sveta umetnosti i kulture.

Posetioci ove tribine će imati mogućnost da čuju mnogobrojne zanimljive i inspirativne priče od poznatog slikara Peđe Đakovića.

Tim povodom pozivamo sve zainteresovane da budu gosti jedanaeste tribine „Susreti”, koja će se održati u sredu, 22. maja, sa početkom u 18 časova, u Amfiteatru 1.

Ulaz na tribinu je besplatan, ali je važno da obezbedite svoje mesto na vreme, jer je broj mesta ograničen: prijavite se odmah.

Link Group
foto: Tim Edukacija

SLEDEĆI GOST FSU: POZNATI SRPSKI I EVROPSKI SLIKAR PEĐA ĐAKOVIĆ

Peđa Đaković je rođen 1964. godine u Derventi. Od 1984. živi u Pragu, gde je završio Akademiju likovnih umetnosti u klasi profesora Sopka. Tokom studija osvojio je velike nagrade i priznanja.

Đakovićeva energija i strastveni pristup umetnosti u kombinaciji sa formalnim obrazovanjem i poznavanjem istorije i antičke mitologije proizveli su intenzivne kompozicije koje reflektuju njegov umetnički temperament i kulturno poreklo. Njegove omiljene teme su političke prirode, sa rasponom od Holokausta do tragedija komunizma, Hazari, kojima je posvećen opus, kao i svet džez muzike, kojem duboko pripada pošto je i sam pijanista i kompozitor.

Peđine omiljene tehnike su akrilik na platnu, fresko-slikarstvo, akvarel, tinta i kombinovana tehnika štuko pigmenta na tkanini, a izvrstan je i u vajarstvu i instalacijama uz primenu mnogo različitih materijala.

Trenutno je u pripremi veliki projekat pod nazivom „Molitva kao milosrđe” u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, gde će Peđini radovi biti izloženi zajedno sa čuvenom slikom „Milosrđe” svetskog slikara Alfonsa Muhe kao svojevrsna antiratna i humana poruka čovečanstvu. Projekat se dalje seli u Sjedinjene Američke Države, te će biti izložen u Njujorku, Vašingtonu i Bostonu.

Ovaj vrsni umetnik je do sada imao preko pedeset samostalnih izložbi.

Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da bolje upoznaju uspešnog srpskog ali i evropskog slikara Peđu Đakovića. Pored usvajanja novih saznanja, ovo može biti i prilika za sticanje vrednih kontakata u oblasti savremene umetnosti.

Vidimo se u sredu, 22. maja, sa početkom u 18 časova. Prijavite se.

Link Group
foto: Tim Edukacija

INSPIRACIJA ZA UMETNIKE BUDUĆNOSTI

Fakultet savremenih umetnosti pruža mogućnost jedinstvenog i modernog umetničkog obrazovanja na ovim prostorima. Izdvaja se po specifičnom načinu školovanja, te studenti uz upotrebu najsavremenijih tehnologija postaju uspešni savremeni umetnici.

Moguće je studirati na čak 11 različitih programa: Slikarstvo, Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Dizajn kostima, Gluma, Multimedijalna produkcija, Dizajn video-igara, Muzičke komunikacije, Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja, Multimedijalna umetnost i Grafika.

FSU nudi obrazovanje koje spaja jezik umetnosti i savremene tehnologije, razvija talente svojih studenata i obezbeđuje im perspektivnu karijeru.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track