Mladi lav SPS posle 10 godina neće biti šef izbornog štaba stranke; Umesto njega, taj posao radiće bivši ministar prosvete Žarko Obradović

BEOGRAD - Rokada!
Branko Ružić, prvi put posle deset godina, tačnije otkad je SPS preuzeo Ivica Dačić, neće biti šef izbornog štaba stranke, saznaje Kurir iz vrha te partije. Njega će, prema našim saznanjima, zameniti Žarko Obradović, koji se posle rekonstrukcije Vlade, gde je izgubio Ministarstvo prosvete, posvetio radu u stranci.

Solo igrač

- Ružić je počeo sve manje da se ponaša kao deo tima. Među socijalistima svi su drugovi, ali Dačić jednostavno ne želi više u prvi plan da izbacuje Ružića, naročito posle neprijatne epizode s Aleksandrom Vučićem i njegovih izjava u vezi sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem. Naravno da će i Branko Ružić učestvovati u kampanji, ali pitanje je da li će se za njega u budućoj vladi naći neka funkcija.

S druge strane, Dačić želi da zadovolji sujete unutar stranke i da ponovo, barem na ovaj način, da na važnosti Obradoviću, koji je, kao što je poznato, sve primio vrlo emotivno - uverava izvor. Ružić, koji je u SPS trenutno na funkciji predsednika Izvršnog odbora i ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije, u izjavi sa Kurir kaže da su takve informacije spekulacije.

- Na organima stranke još nije doneta nikakva odluka o tome ko će biti šef izbornog štaba. Činjenica je da svi, pa i ja, u SPS radimo maksimalno. Nemam nikakav problem da posle deset godina, koliko sam obavljao posao šefa izbornog štaba, a poznato je kakvi su nam rezultati bili, na to mesto dođe neko drugi, bilo da je mlađi ili stariji. Kakva god bude odluka, daću sve od sebe da imamo što bolji izborni rezultat. Takođe, osim kampanje, ministri u tehničkoj vladi moraju da obavljaju i svoje dnevne poslove, ne može sve da stane zbog kampanje - istakao je Ružić.

Račun za naplatu

Za razliku od Ružića, Obradović nije odgovarao na pozive, kao i na poruke novinara Kurira.
Podsetimo, Ružić se nedavno našao u medijskoj žiži, kad je povodom hapšenja Dragana Đurića, svog klupskog druga i bliskog prijatelja, izjavio da on nije kriv za pljačku tokom privatizacije Veterinarskog zavoda. Takvo Ružićevo izjašnjavanje bukvalno je razbesnelo vicepremijera Aleksandra Vučića, koji mu je poručio da, ako hoće tako da igra, može slobodno da napusti Vladu.
zarko-obradovic.jpg
Nebojša Mandić 
Avanzovaće... Žarko Obradović

Uspon i pad
OD POSLANIKA DO MINISTRA

Ovaj mladi socijalista, inače diplomirani politikolog po struci, dosad je u SPS bio neprikosnoveni šef Izbornog štaba u svim kampanjama za parlamentarne izbore posle 2000. godine. U prošlom sazivu bio je šef poslaničkog kluba SPS u Parlamentu Srbije, a zatim je avanzovao u ministra. Poznat je njegov klupski angažman u FK Partizan, gde je već nekoliko godina na mestu potpredsednika. Takođe, nikad nije krio veliko prijateljstvo, a prema nekim medijskim spekulacijama, i poslovne odnose s biznismenom Draganom Đurićem.