Poslanik DS zamerio šefu diplomatije što u Atini još nemamo ambasadora, te da ga ne čude spekulacije o priznanju Kosova

BEOGRAD - Poslanik DS Dragan Šutanovac nazvao je juče šefa diplomatije Ivicu Dačića kišnom glistom, a lider socijalista mu je na to uzvratio da je „mali Perica“!

Ova polemika povela se povodom najave Atine da će u Prištini otvoriti Kancelariju za saradnju Grčke s Kosovom i izjave šefa diplomatije Nikosa Kocijasa da će Atina „podržati učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije“. Dačić je tim povodom rekao da je Beograd zatražio objašnjenje izjave grčkog diplomate.

Bivši ministar odbrane je zbog ove izjave prozvao Dačića i na Tviteru objavio:
- Srbija godinama nema ambasadora u Grčkoj a sad traži objašnjenje zašto Grčka ublažava stav prema KiM! Reakcija kišne gliste - napisao je on, označivši uz to Dačićevo ime.

Ni šef diplomatije i lider SPS mu nije ostao dužan, već mu je uzvratio istom merom:
- Samo mali Perica može da misli da je odsustvo našeg ambasadora ključno za promenu stava o Kosovu, a ne pritisci zapadnih zemalja.

(D. L.)

Grčki ambasador Ikonomidis
CIPRAS NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Grčki ambasador u Beogradu Konstantinos Ikonomidis demantovao je spekulacije i rekao da Atina ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, te da taj stav ostaje nepromenjen.
- Grčki stav prema ovom pitanju ostaje nepromenjen. Izjave grčkog ministra spoljnih poslova u Prištini su jasne - rekao je Ikonomidis.