Treba je srušiti u parlamentu zato što nije formirala ZSO, treba izazvati vanredne izbore, i opšte i lokalne, i samo tako možemo pokazati svoju ozbiljnost, rekao je Vulin

Ministar i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin smatra da vladu u Prištini „treba srušiti“ i ići na vanredne izbore na svim nivoima na KiM.

Komentarišući neslaganja unutar Srpske liste i smenu ministra Ljubomira Marića, rekao je da bi i jedna i druga strana trebalo da smire strasti, da nađu zajedničko rešenje i da pokušaju da izbegnu teške reči, koje će ih posle ograničavati u radu.
- Smatram da kosovsku vladu treba srušiti. Treba je srušiti u parlamentu zato što nije formirala ZSO, treba izazvati vanredne izbore, i opšte i lokalne, i samo tako možemo pokazati svoju ozbiljnost. Nisam siguran da tu imam podršku ni SNS ni PS na KiM - podvukao je Vulin.

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je „potpuno suludo“ da, u situaciji kad državni vrh vodi pregovore o normalizaciji odnosa s Prištinom u Briselu, deo poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova iz PS vodi svoju politiku.
- Bilo bi bolje da vode računa o državnim interesima, a ne o stranačkim - rekao je Dačić.


E.K.