MITROPOLIT PORFIRIJE: Jeremiću, izbaci me iz spota!
Foto: Fonet

Vladika poručio predsedničkom kandidatu

MITROPOLIT PORFIRIJE: Jeremiću, izbaci me iz spota!

Politika -

Bivši šef diplomatije odmah ispoštovao apel i iz svog video-materijala uklonio delove u kojima je crkveni velikodostojnik

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije poručio je juče predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću da njegov tim što pre ukloni sve fotografije i video-snimke na kojima se on pojavljuje na jednoj tribini, što su Jeremićevi saradnici bespogovorno uradili.Naime, Porfirije i Jeremić pojavili su se na skupu „Teologija u javnoj sferi“, koji je održan u Trebinju, nakon čega je usledila molba da se sve fotografije i video-zapisi na kojima se pojavljuje mitropolit uklone.

Izvinio se... Vuk Jeremić
Izvinio se... Vuk Jeremić

Molba

- Na molbu mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, već su uklonjeni emitovani foto i video materijali. Emitovanjem materijala sa skupa nije postojala namera da se na bilo koji način zloupotrebi svešteno lice koje je, baš kao i Vuk Jeremić, učestvovalo na skupu - navodi se u saopštenju Jeremićevog tima.Porfirije je i Jeremića zamolio da se fotografije i sekvence u kojima se pojavljuje „odmah i neizostavno uklone iz predizbornih promotivnih materijala“, jer je na društvenim mrežama video da se taj materijal, na kojima je zabeležen njegov susret s Jeremićem, tendenciozno koristi u različitim formama u predsedničkoj kampanji.- Ni pretpostavljao nisam da bi moje učešće na verskom skupu, na koji sam pozvan kao gost, moglo biti (zlo)upotrebljeno u svrhu političke promocije, budući da saglasnost za takav postupak niti je ko od mene tražio, niti bi je dobio. Smatram da je u najmanju ruku nekorektno što je moje prisustvo na verskom skupu iskorišćeno na ovaj način - rekao je Porfirije.Jevanđeljska načela- Nisam se ni ranije javno opredeljivao za političke ličnosti ili stranke, a nemam nameru da to činim ni ubuduće. Činim sve da moja dela budu zasnovana na jevanđeljskim načelima i usmerena isključivo ka opštem dobru svakog čoveka, bez obzira na političko ili ideološko opredeljenje - rekao je mitropolit.

Kako Jeremić planira da reši goruće problemePROGRAM U 10 CELINA I SA 60 KONKRETNIH PREDLOGAJeremić je o svom programu od 10 celina i sa 60 konkretnih predloga najpre razgovarao sa građanima Srbije, kako bi od njih čuo šta je ono što ih najviše pogađa. On je kao osnovne ciljeve naveo: narodno jedinstvo, bezbednu zemlju, dostižnu pravdu, nova radna mesta, znanje kao preduslov uspeha, zdravlje nacije, socijalnu pravdu, kulturni preporod, punu slobodu, pametnu spoljnu politiku. Osvrnuo se i na pitanje Kosova.- KiM je pitanje od vrhunskog nacionalnog značaja. Kao predsednik, zalagaću se za pronalaženje održivih rešenja za sva otvorena pitanja, uključujući status pokrajine, dijalogom s kosovskim Albancima, poštujući Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 SB UN - naveo je Jeremić.

S. ÐURIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track