Dosadašnji zamenik u misiji EU u Beogradu dobro je upoznat sa radom i aktivnostima Delegacije

Novi šef Delegacije Evropske unije u Srbiji nakon odlaska Majkla Davenporta biće Oskar Benedikt, saznaje Kurir! Benedikt je dosad bio Davenportov zamenik.

- Nakon što je Majkl Davenport povučen sa mesta ambasadora EU u Srbiji, nije se dugo tražila zamena za njega. Na to mesto će doći Oskar Benedikt, koji je, kao dosadašnji Davenportov zamenik, dobro upućen u rad Delegacije, njene aktivnosti, planove... Imajući sve to u vidu, slobodno se može reći da je ovo više nego dobar izbor - priča izvor Kurira.

Inače, Benedikt je dosad dosta putovao po Srbiji, susretao se s najvišim državnim zvaničnicima, a učestvovao je i u realizaciji mnogih projekata EU kod nas. U izjavama je često isticao da je EU „glavni investitor“ u Srbiji i da su u prethodnih 15 godina realizovane investicije iz EU u visini od 15 milijardi evra.

Takođe, neretko je hvalio našu državu i kad je reč o evrointegracijama, govoreći da je ostvaren veliki napredak u otvaranju pregovaračkih poglavlja.

Podsetimo, Majklu Davenportu je ovih dana bio poslednji radni dan na mestu ambasadora EU u Srbiji, gde se nalazio od 2013. godine.


E.K.

Foto: A.Levajković