Poslanik Socijademokratske stranke Marko Djurišić izjavio je danas da se već nekoliko meseci pokušava "oprati" biografija Siniše Malog, za koga se vezuju brojne afere o kojima još nema epiloga, kao i da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić braneći Malog promovisala u parlamentu rad of šor što je nezabeležen primer u svetu.

"Prilozi za biografiju Siniše Malog mogli bi biti na nekih 30 strana i na svih 30 strana je sve afera do afere, gde po pravilu na kraju stoji rečenica da navode proverava Agencija za borbu protiv korupcije, da navode proverava Tužilaštvo, da navode proverava neki drugi državni organ, ali nigde epiloga nema", rekao je Djurišić tokom rasprave u parlamentu o izboru Siniše Malog za novog ministra finansija.

Govoreći o of šor firmama, Djurišić je kazao da ako se govori o tome da je potrebno uvesti red i da je potrebno smanjiti sivu zonu srpskoj privredi koja danas iznosi 30 odsto, pa onda valjda jedan od prioriteta treba da bude borba protiv poslovanja preko of šor firmi, a ne njihovo promovisanje.

On je rekao da je poslovanje Malog preko of šor zona interesantno zato što se time bave nadležni organi Srbije, ali nažalost, bave se na takav način da nikada istragu ne završe.

Djurišić je naveo i da je Mali bio na čelu Centra za tendersku privatizaciju do kraja 2003. godine kada se desila sporna privatizacija "Beopetrola".

Odgovarajući na primebde Djurišića premijerka Ana Brnabić je navela da ne tvrdi da privatizacija "Beopetrola" nije bila sporna, nego da je aktivirana garancija, koja je pod pritiskom tadašnje vlasti ukinuta.

Ona mu je povodom kritika na račun rada Vlade rekla da bi "bilo teško odgovoriti na sve njegove trvdnje da se ne zna ko je doveo Srbiju na tri meseca od bankrota i ko je Beograd ostavio sa milijardu i 118 miliona duga".

Brbnabić je ironično rekla da je za vreme bivše vlasti plata bila jako velika, a nezaposlenost samo 26 odsto

Kurr.rs/Beta/Foto:Printscreen