Meho Omerović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije, nakon što je podneo ostavku na mesto republičkog poslanika, našao je posao u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

On je ostavku na mesto poslanika podneo u julu zbog slučaja na aerodromu u Frankfurtu, kada je uhvaćen jer je iz fri šopa izneo kozmetiku koju nije platio. Podsetimo, incident se dogodio u junu, a Omerović je tvrdio da je “zbog stomačnih problema morao brzo da izađe iz prodavnice, u koju se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.” Pozvao se na diplomatski pasoš, pa je oslobođen, navodi Danas.

meho-omerovic-foto-beta-milos-miskov.jpg
Beta/Miloš Miškov 

On je potvrdio da je nedavno zaposlen kao savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja za saradnju sa državnim institucijama i lokalnim samoupravama.

Inače, v.d. direktora Agencije je Jasmina Milošević, koja je dva mandata bila republička poslanica, a radila je, između ostalog, u marketingu Studija B i kao šefica studija televizije Palma Plus u Beogradu. Kako piše na njihovom sajtu, Agencija je osnovana radi obavljanja razvojnih, stručnih i regulatornih poslova iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

(Kurir.rs/Danas)