Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je juče, posle povratka sa službenog puta iz inostranstva, obišao svog partijskog kolegu Đorđa Milićevića, koji je sa vozačem Dejanom Jakovljevićem doživeo saobraćajnu nesreću.


- Đorđe je stabilno, a lekari kažu da će biti sve bolje. Veoma je teško, ali mora da se izdrži, i on i svi oko njega. On je svestan, ali ne može da govori jer je priključen na aparate na intenzivnoj nezi - kazao je za Kurir Dačić pošto je sa potpredsednicima Aleksandrom Antićem i Žarkom Obradovićem završio posetu Milićeviću, koji je u subotu transportovan iz Urgentnog centra valjevske bolnice na intenzivnu negu u Klinički centar Srbije.


Poslanik SPS je, podsetimo, u petak ujutru oko pet časova doživeo saobraćajnu nezgodu u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac. Za volanom je bio njegov vozač Jakovljević, koji je sleteo s puta gde je čist pravac i udario u podzid. Na mestu nezgode nije bilo tragova kočenja.

whatsapp-image-20181102-at-10.30.52.jpg
Zorana Jevtić, Patak online 
foto: Zorana Jevtić, Patak online

To što su bili vezani sigurnosnim pojasom i što se vozilo kretalo brzinom između 65 i 70 kilometara na sat spaslo im je život, ali su obojica zadobili teške povrede. Milićeviću je po prijemu u bolnicu samo koža stomaka držala unutrašnje organe, a trbušna maramica mu je bila pokidana. Izvršene su mu dve operacije i izvađena slezina.


B. B./Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić