KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska Mitrovica i jutros je uredno snabdevena hlebom, javlja reporter Kurira s lica mesta, dok s druge strane, mleka ima sve manje i manje, sada samo u tragovima u ponekim prodavnicama.

hleb.jpg
Kurir/Zoran Šaponjić 
foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Cena ostala je nepromenjena, 50 dinara po vekni, a pekare na severu Kosova imaju brašna za još 5 dana. Jedan od vlasnika pekare u Kosovskoj Mitrovici rekao nam je da je situacija slična i u većim i u manjim pekarama, ali da cenu hleba nisu menjali.

16.jpg
Kurir/Zoran Šaponjić 
foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Ovoga jutra stigla je i dnevna štampa iz Srbije. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je nepoznata ekipa delila srpsku štampu prolaznicima na ulici ili ostavljala pred kućnim vratima, dok su se neki od Mitrovčana snalazili i tako što su im prijatelji koji dolaze u posetu iz Raške ili Novog Pazara donosili novine.

viber-image.jpg
Kurir/Zoran Šaponjić 
foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Situacija je i tokom noći i od jutros mirna, mada se napetost i neizvesnost zbog proteklih događaja i dalje oseća u vazduhu. Ipak, kako nam je rekla gospođa Vidosava Milovanović, ona sa Kosova ne ide, jer je tu ceo njen život.

screenshot-1.jpg
Printscreen Kurir TV 
foto: Printscreen Kurir TV

I hleb je umesila, a zbog teške situacije prodaje ga za 25 dinara po vekni.

"Sve sam sama napravila, jer imam unučiće, ćerka ne radi, rastala se. Moram, nije mi ovo zanimanje nego moranje. Ako brašna nestane, imam žita u zalihama, ne bojim se. Pored ove dve ruke nikada nećemo biti gladni. Ostaćemo na Kosovu i moja porodica i ja, ovde su mi i preci, i deca, i svi", poručuje ona za Kurir.

(Kurir.rs/Z.Š.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: