Pravi mali skandal dogodio se na RTS kada je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac napustio TV emisiju "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije zbog, kako je tokom emisije okarakterisao "nemogućnosti da završi misao" i "konstantno upadanje u reč" potpredsednika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova, a voditeljka emisije, Olivera Jovićević, oglasila se povodom ove situacije, i kazala da je ovo prvi put da joj gost napustio studio tokom emisije, iako je često bilo nadvikivanja i otimanja za reč.

- U društvu u kom nemate normalan dijalog u parlamentu niti na bilo kom drugom institucionalnom nivou, teško je očekivati zdravu debatu na televiziji. Po mom utisku, jedan gost je došao s idejom da minira debatu, a drugi je došao sa strategijom da ode iz emisije. Napuštanje emisije je poslednja opcija za koju morare da imate debele razloge. Preksinoć ih nije bilo - tvrdi Jovićević.

Kaže da zbog pomenute situacije oseća odgovornost, prvenstveno zbog gledalaca, kojima se i izvinila.

- A goste koji su došli sa namerom da od emisije naprave ono što mesecima gledamo u parlamentu, nemoguće je zaštititi od njih samih - dodala je.

Na kraju je zaključila da će razmisliti koliko, u ovakvim uslovima, ima smisla raditi format koji radi već 15 godina.

- U budućnosti su mogući još veći sukobi i verbalno nasilje u javnom prostoru. Predložiću urednicima izvesne promene u emisiji.

Kurir.rs/Blic