General Vojske Republike Srpske Ratko Mladić se oseća dobro posle operacije benignog tumora na debelom crevu.

Ratko Mladić se nalazi u bolnici, gde je i operisan u subotu. Operacija je trajala dva i po sata, a tumor koji mu je izvađen odnet je na analizu.

Njegova porodica o hirurškom zahvatu obaveštena je tek nakon što je obavljen. General je sa sinom Darkom razgovarao u nedelju.

"Kratko smo razgovarali i deluje mi optimistično. Jak je, kao i uvek. Prva 24 časa posle operacije protekla su dobro. Malo je slab, ali je stabilan. Oporavak ide dobro, zadovoljan je što se taj zdravstveni problem koji ima rešava kako treba i nadamo se da će sve biti u redu", rekao je Darko Mladić.

Službenik suda u Hagu javio je Darku Mladiću šta se dešava tek kada je general ušao u operacionu salu, i time ga šokirao. Po podne ga je ponovo pozvao i obavestio da se Mladić probudio.

"Laknulo nam je kada smo ga čuli preko telefona, ali svi smo i dalje zabrinuti, dok ne čujemo da se potpuno oporavio. Nadamo se, pošto je rođen kao borac, da će i ovu bitku da dobije", nastavlja Darko.

0605-zorana-jevtic-2.jpg
Zorana Jevtić 
foto: Zorana Jevtić

Sinu je čudno što su generala operisaliu vreme epidemija korone i kad su u Holandiji odložene sve operacije koje nisu hitne.

"To nas malo zabrinjava, jer su oni sve vreme tvrdili da je benigno, da nije opasno i da je to rutinski zahvat, a sad su ga isforsirali. Rekli su nam da je on pristanak na operaciju potpisao početkom marta, iako on to nama nijednom nije pomenuo kad smo razgovarali telefonom, a čuli smo se skoro svakog dana".

Ratku Mladiću je u decembru 2019. urađena kolonoskopija kojom je utvrđeno da mora na operaciju, kako bi se sprečilo da se polipi i benigni tumor koji ima razviju u maligni tumor.

(Novosti)