Šef partije raspustio čak 70 odbora, ukinuo omladinu, internacionalna sekretarka i zamenik predsednika dali ostavke

Opšte rasulo! Tako se u najkraćem može opisati situacija u Demokratskoj stranci.

Visoki funkcioneri nemaju poverenje u predsednika te stranke Zorana Lutovca i zahtevaju njegovu smenu, on, s druge strane, podnosi krivične prijave protiv nepodobnih, a u međuvremenu niko ne zna gde je isparilo 300.000 evra koje su demokratama stigle ni manje ni više nego od lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

0305-sonja-spasic-dragan-djilas111.jpg
Sonja Spasić 
Dao pare za DS... Dragan Đilasfoto: Sonja Spasić

Naime, same demokrate priznaju da je stanje u stranci krajnje haotično.

- Raspušteno je 70 odbora, ukinuta je omladina stranke, ostavke su dali internacionalna sekretarka, zamenik predsednika... Jednostavno, ništa ne funkcioniše. Na sve to, nema ni finansijskog izveštaja pa niko živi ne zna gde je uopšte otišlo 300.000 evra koje nam je Đilas, po sopstvenom priznanju u medijima, prosledio. Istovremeno, Lutovac ne zna gde udara. Dok se s jedne strane još uvek održava na čelnoj poziciji u stranci zahvaljujući upravo Đilasu, koji mu čuva leđa, većina članova bi da mu vidi leđa. On pak, umesto da nađe način da reši situaciju, podnosi krivične prijave protiv onih koji su želeli da zakažu sednicu Glavnog odbora pre 31. maja - priča za Kurir dobro obavešteni izvor iz redova demokrata.

Interesantno je, pritom, da je jednu od onih protiv koje je Lutovac podneo krivičnu prijavu, poslanicu Aleksandru Jerkov, juče javno napao lider radikala Vojislav Šešelj, što je u upućenim krugovima odmah protumačeno kao pokušaj njih dvojice da je izbace iz stranke.

Šešelj je, naime, rekao da nema ništa dobro da kaže o Lutovcu, ali da bi se između Lutovca i Aleksandre Jerkov, Borisa Tadića, Šutanovca i Balše Božovića, opredelio za Lutovca.

- On neće da bude čovek naprednjačkog režima, a pokušava u ovom savezu pod Đilasovim rukovodstvom da sačuva autonomiju i samostalnost - naveo je lider radikala.

Da je u stranci opšte rasulo, potvrđuje nam više demokrata, ali poručuju da pre 31. maja niko ne želi da se javno oglašava tim povodom.

Ni demokrata Branislav Lečić nije želeo ništa da komentariše, uz ocenu da je sve previše ružno.

Dejan Vuk Stanković

DS SKORO DA VIŠE NE POSTOJI

foto: Medija Centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir ocenjuje da demokrate pod vođstvom Lutovca više maltene i ne postoje.

- Nastavlja se agonija bez kraja. DS skoro da više i ne postoji. Imam utisak da ni oni više ne veruju da postoje. Bila je to nekada stranka... - kratak je bio Stanković.

Kurir.rs/ I. Žigić Foto: Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: