Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim odlučnim stavom u vezi s nepriznavanjem Kosova poslao jasnu poruku celom svetu i još jednom dokazao svoju moć, autoritet i sposobnost dobrog rukovođenja.

Đorđević je rekao da je predsednik SAD Donald Tramp jasno istakao da su vrata Bele kuće uvek otvorena za Vučića, što, istakao je, predstavlja značajan simbol prijateljstva, ali i odnosa prema Srbiji. "Verujem da će događaj koji su pratili svi svetski mediji doprineti boljoj vidljivosti naše zemlje u svetu i prosperitetu na brojnim poljima", rekao je Djorđević povodom potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

Naveo je da je ovo još jedan korak ka ostvarivanju cilja - obezbeđivanje još boljeg položaja naših građana uz privlačenje stranih investicija i obezbeđivanje bolje ekonomske situacije u zemlji.

"Žao mi je što i u ovim najvažnim momentima za našu zemlju opozicija predvođena Draganom Djilasom ne može dostojanstveno da ćuti po strani, ako im je ispod časti da Vučiću čestitaju uspeh", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju.

Naveo je da je Đilas uspeo ono što drugi nisu, da "blati svoju zemlju", a da su nasuprot tome rezultati sadašnje vlade vidljivi.

"Srbija se kreće uzlaznom putanjom, a tragovi prošlosti polako, ali sigurno nestaju. Đilas i ostali zli jezici konačno mogu da ućute jer zaista je apsurdno reći danas bilo šta u negativnom kontekstu", rekao je Đorđević i zaključio:

"Aleksandar Vučić je Srbiji vratio dostojanstvo i ugled u svetu koji zaslužuje, a koji su oni pre njega besramno svakim danom svoje vlasti gubili i Srbiju jeftino prodavali".

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen RTS