Član GO Ivan Krstić podneće u ponedeljak prijavu tužilaštvu protiv predsednika i njegove zamenice Dragane Rakić zbog nenamenskog trošenja para

Odluku Ivana Krstića, člana Glavnog odbora DS iz Leskovca, da podnese krivičnu prijavu protiv šefa demokrata Zorana Lutovca i njegove zamenice Dragane Rakić zbog nenamenskog trošenja novca, podržava veliki broj demokrata.

Krstić će, kako je najavio na Tviteru, u ponedeljak podneti tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Lutovca, Rakićeve, i direktora Fondacije „Ljuba Davidović“ zbog nenamenskog trošenja 240.000 evra.

Bez izveštaja

Reč je o novcu koji je lider SSP Dragan Đilas, prema sopstvenom priznanju, uplatio DS preko Fondacije za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović“, a o ovoj aferi je Kurir prvi pisao. Izveštaj o trošenju ovog novca, ali i drugih prihoda DS, koji, prema pisanju medija, iznose još oko 60.000 evra, nikad nije podnet. Slobodan Milosavljević iz DS kaže da podržava Krstića u njegovom naumu i da je, uostalom, njihovo pravo da traže odgovore.

- Iako je bio u obavezi, Lutovac nikad nije podneo finansijski izveštaj kako su potrošena ta sredstva. Ivan je član GO i ima pravo da traži odgovore. Ovo je nužna, iznuđena odluka i podržavam podnošenje krivične prijave. Sve mora transparentno da se radi, a Lutovac i Dragana Rakić, koja je i predsednik UO Fondacije, uporno ćute. Demokrate od kraja 2019. čekaju podnošenje tog izveštaja - kaže Milosavljević.

foto: Dado Đilas

Balša Božović, bivši poslanik DS, podseća da su svi koji su se usudili da pitaju gde je otišao novac koji je Đilas uplatio DS izbačeni iz stranke.

Lutovac ćuti

- Lutovac je izbacio iz stranke svakoga ko se usudio da pita gde je i kako nestao novac sa računa Fondacije Demokratske stranke „Ljuba Davidović“ - naveo je Božović.

Struja koja je nezadovoljna Lutovčevim načinom vođenja DS zakazala je izbore za stranačko rukovodstvo za 26. septembar i očekuje se da se tada na stolu nađu mnoge teme, uključujući i trošenje stranačkog novca u poslednje dve i po godine.

Zoran Lutovac nije odgovarao na pozive Kurira.

Kurir.rs, K. Blagović/ Foto: Zorana Jevtić, Beta