Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas početku izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica kod Mačvanskog Prnjavora.

On se prvo zahvalio svima koji danas prisustvuju na otvaranju ovako značajne deonice, nakon čega se osvrnuo na i više nego uspešne radove.

- Naša saradnja nije rezultat samo istinskih i iskrenih odnosa koje imamo sa Azerbejdžanom. Verujem da možemo još bolje da radimo na unapređenju, a oni su svoje reference zaslužili izgradnjom puta kod Ljiga - rekao je Vučić i dodao:

screenshot-26.jpg
Printscreen/Pink 
foto: Printscreen/Pink

- Danas otvaramo radove 54,58 kilometara dužine, brza saobraćajnica biće završena do kraja septembra 2024. godine. Beograd i Novi Sad, Loznica imaćemo samo auto-put, za sat, sat i 10 minuta iz Beograda, Novog Sada do Loznice, gotovo neverovatno. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi obećavamo da gradimo držvau - istakao je Vučić.

- Put jeste bitniji od cilja, i srpski san jeste put. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi obećavamo da ćemo samo da gradimo.

Uključivanjem mašina obeležen je početak radova.

screenshot-27.jpg
Printscreen/Pink 
foto: Printscreen/Pink

O navodima Marinike Tepić "da se SNS sprema za poraz i imaju spremno batinjanje na biračkim mestima"

- Da se spremamo za poraz, naravno, ceo život čekate da izgubite, jednom mora da se desi. Videćemo to 3. aprila, na biračkim mestima. A što se tiče batinjanja to vam je kao na nivou Jovanjice, kad ne znaju šta da rade onda izmisle, ne košta ih ništa.

- Kako i koliko prete novinarima to je ozbiljno pitanje. Samo hoću ljudima da obećam onima koji rade taj posao, bez obzira pod kojim su pritiskom moći će uvek da postavljaju pitanja jer se tako postavlja odgovorna država. Treba da bude sramota one koji prete vama i ne smeju da vas puste na konferencije za novinare jer nemaju dobrih odgovora. A to govori o razlici između nas i njih - rekao je on.

Vučić o listi SNS

Vučić je izjavio je danas da se "mešao" u izbor samo prvih 20 kandidata na listi SNS za parlamentarne izbore.

Kazao je da su imena tih kandidata jedina koje je pročitao na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS.

"Molio sam da to tako izgleda, a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate da prihvatite, pa onda idu koalicioni partneri... To tako funkcioniše u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcioniše kod nas", rekao je Vučić.

Komentarišući navode da na listi kandidata za parlamentarne izbore neće biti nekih od dugogodišnjih poslanika SNS, Vučić je rekao da pojedinim medijima i opozicionim strankama ne odgovara da govore o tome kako će na listi biti ličnosti poput molekularnog biologa Jelene Begović, matematičara Stojana Radenovića ili doktora Danice Grujičić i Marije Zdravković.

"Jelena Begović je najpriznatiji molekularni biolog u Srbiji, Stojan Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svetu, on nas drži na Šangajskoj listi, Dana Grujičić je legendarni lekar koji je spasio živote stotina ljudi. Što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković koja je spasila hiljade života, nego biste da govorite o onome što vi želite", naveo je Vučić.

O ekološkim protestima

- Ja svakoga dana imam proteste i pravo da vam kažem mnogo važnih i pametnih stvari sam radio. Uvek se trudim da razgovaram sa ljudima čija reč nešto znači, a sa onima koji su tu zbog sopstvene promocije i ni zbog čega drugog... ne vidim neki smisao. Ionako sam sam pogrešio oko nekih stvari, ali o tome ću da govorim kada se izbori završe. Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka.

- Ali vidim da im nije dosadno, da ima jagnjetine, bureka, svega, tako da lepo im je. Ako treba da im pošaljem čaj, kafu, uvek ću to da uradim, nije problem. Nemojte da se ljutite, za mene je da radim za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru mnogo, mnogo važnije nego da gradim nečiju političku sujetu, ili da ispunjavam želje samoproklamovanim liderima.

Odlazak u Monako, Španiju i Iran?

Potvrđeni su Monako i Španija, posle decenija kada nismo imali nikakve posete na najvišem nivou, mislim da je jeko važno. Mislim da je to važno za Srbiju - rekao je predsednik.

Kada je stigao, predsednik je najpre razgovarao sa radnicima i izvođačima radova.

- Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta. Put će biti završen pre kraja 2024. godine - konstatovao je predsednik.

screenshot-13.jpg
Printscreen/Pink 
foto: Printscreen/Pink

Predsednik je i dodao da će ovi radovi osnažiti čitavo područje.

- Loznica-Novi Sad biće za sat vremena, Novi Sad-Šabac 35 minuta, neverovatno i to za samo godinu i po dana. Ako ovo završite na vreme to je velika stvar. To je za orden da dobijete - rekao je predsednik.

screenshot-18.jpg
Printscreen/Pink 
foto: Printscreen/Pink

Obležavanje početka izgradnje te saobraćajnice zakazano je za 12 sati, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Printscreen/Pink PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO RADOVE U PRNJAVORU: Od Beograda do Šapca za 45 minuta! Gradimo modernu i stabilnu državu

Saobraćajnica Šabac-Loznice deo je projekta Ruma-Šabac-Loznica.

screenshot-20.jpg
Printscreen/Pink 
foto: Printscreen/Pink

Ovo je, kako je rekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, „veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja“.

(Kurir.rs)