03:41

ZORAN MI SE KLEO U SINA LUKU DA TO NIJE TAČNO! Drašković otkrio najveću tajnu devedesetih ĐINĐIĆ I KOŠTNICA RADILI ZA UDBU?!

CRVENI KARTON

ZORAN MI SE KLEO U SINA LUKU DA TO NIJE TAČNO! Drašković otkrio najveću tajnu devedesetih ĐINĐIĆ I KOŠTUNICA RADILI ZA UDBU?!

Politika -

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izneo je u emisiji "Crveni karton" na Kurir televiziji ekskluzivne informacije koja bacaju potpuno novo svetlo na delovanje opozicije tokom višemesečnih demonstracija protiv režima Slobodana Miloševića devedesetih godina.

Vuk Drašković
foto: Nemanja Nikolić

Drašković tvrdi da se tokom demonstracija zbog krađe na izborima nekadašnji premijer i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić tajno sastajao sa Miloševićem.

- Tih devedesetih godina UDBA odlučuje. U njenim rukama je sve. Ima dva svoja rezervna igrača u redovima opozicije. Jedan je bio Vojislav (Koštunica), a drugi je bio Zoran Đinđić. Tri meseca traju demonstracije da se natera Milošević da prizna da je pokrao izbore, a Đinđić se tajno sastajao sa šefom DB-a Jovicom Stanišićem, Miloradom Vučelićem i na kraju sa samim Slobodanom Miloševićem - ispričao je Drašković voditelju i autoru emisije Svetislavu Basari.

Vuk Drašković
foto: Nemanja Nikolić

Drašković tvrdi mu se Đinđić čak zakleo u svog sina Luku da se nije sastajao sa Miloševićem, ali ga je tadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije Vesna Pešić demantovala.

- To je bila velika tajna koja je bila otkrivena. Po završetku demonstracija, kad je Milošević priznao izbornu volju, leteli smo za Madrid Vesna, Zoran i ja. Ja tek tada, iako sam dočuo da se sastajao sa Miloševićem, tek tada kad je Milošević poražen, pitam Zorana da li se tajno sastajao sa njim za vreme trajanja demonstracija. On je tad kao iz topa izgovorio: "Kunem ti se u Luku da nisam". Zakleo se u sina. Vesna tada kaže: "Zorane, ne laži čoveka. Sastajao si se, obavestio si mene, nisi smeo da obavestiš Vuka bojeći se da će obelodaniti za vreme demonstracija da se sastaješ tajno sa Miloševićem" - rekao je Drašković.

Vuk Drašković
foto: Nemanja Nikolić

Lider SPO se osvrnuo i na raspad Demokratske opozicije Srbije. Razlaz opozicije je prema Draškovićevim rečima počeo nakon što je njega 15. juna 2000. godine pokušan atentat.

- To uopšte nije bilo naivno, a pogotovo nije bilo naivno razbijanje DOS-a, odnosno isterivanje SPO iz koalicije. Nakon budvanskog atentata ja ne mogu da se vratim u Srbiju. Celo vreme sam bio pod stražom crnogorske policije. Onda se pušta priča da atentata nije bilo. Đinđić kaže da sam verovatno time hteo da podignem sebi rejting. Koštunica tad daje izjavu za medije da sam ja pucao sam u sebe. Vesna Pešić izjavljuje da koalicija u Srbiji ne može ništa zato što je smetnja Vuk Drašković. A ja nosim zavoje na glavi. Dva puta pogođen u glavu. Tada se SPO izbacuje iz DOS-a - ispričao je Drašković u emisiji "Crveni karton".

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs/Marija Lekić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:59

ŽIVKOVIĆ OTKRIO NOVE DETALJE! Čeda imao mnogo dublji kontakt sa Šiptarom nego što je bilo primereno ĐINĐIĆ NIŠTA NIJE ZNAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track