Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je optužnice koje Srbija podiže protiv hrvatskih ratnih komandanata, naglasivši da Srbija na to nema pravo. On je ispoljio dodatni nivo ludila i dodao da će Hrvatska, ako bude loše volje, podići optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske '95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca - kazao je hrvatski predsednik.

Dodao je da mu je žao zbog toga, ali da za to neće odgovarati hrvatski komandanti.

- Ja nikad ne idem na tu bednu patetiku da spominjem hrvatsku decu kao žrtve u ratu. Postoje deca, ljudi, građani, postoje hrvatska deca, ali ako čuješ nekoga da govori ‘srpska deca’ u političkom diskursu, znaj da je to varalica i to opasna varalica - poručio je Milanović.

Inače, optužnica Srbije tereti četiri pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva da su počinili ratni zločin gađajući civile, među kojima su bila i djeca, u koloni na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja 1995. godine.

Kurir.rs