Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća KiM i novinar Nikola Tomić istakli su da je sporazum o ličnim kartama doneo mnogo toga dobrog narodu koji živi na Kosovu i Metohiji.

- Donelo je mir, da nije postignut sporazum imali bismo veliku neizvesnost. Srbi su bili spremni da brane svoja prava. Doneo je pravo ne samo Srbima na severu, već i na celom prostoru Kosova i Metohije. Na kriznim područijima poput Bosne i Hercegovine potrebne su statusno neutralne tablice i to bi bilo i rešenje i za KiM - istakao je Anđelković.

184829.01-59-42-04.still016.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Nikola Tomić je istakao da je Aljbin Kurti verovatno bio žestoko pritisnut od strane zapada kada je pristao na ovo.

- Ovo je pokazatelj da Kurti i te kako može da sarađuje kada je pritisnut od strane zapada. Spreman je da pogazi i svoju reč i svoje izjave koje je davao - kaže Tomić.

Legalizacija lične karte ovde je suština istakao je Anđelković.

- Ja verujem da će to funkcionisati, carina funkcioniše po striktnoj proceduri. Oko tablica neće biti velikog popuštanja, predsednik Vučić neće dozvoliti tako lako da se ne sprovede ono što piše u sporazumu u 2011. godini, kada je potpisan sporazum. Borko Stefanović je potpisao, a ovim je još jedna stvar pokazana, a to je kontinuitet vlasti. Ovo je samo pokazatelj i pravac da mi od Kurtija insistiramo na striktnom poštovanju svega - kaže Anđelković.

184829.01-52-22-18.still017.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Tomić je naveo da je Kurti ideološki fanatik.

- Pre više od mesec dana od kada su se pojavile indicije da će Kosovo ostati bez struje, predsednik Vučić je ponudio saradnju - vi nama ugalj, mi vama struju, a Kurti je to odmah odbio. Aljbin Kurti je bio spreman da žrtvuje i sopstveni narod zarad ideologije. Nisu tu samo Srbi, tu su i Albanci - rekao je Tomić, novinar i političli analitičar.

On je dodao da SAD-u i zapadnim zemljama sukob na Balkanu treba kao rupa u glavi, a Nemačka i Engleska su te koje podstiču sukobe i nestabilnost na našem području.

Jako je važno navesti i da se Srbi sa Kosova i Metohije slaži sa sporazumom o ličnim kartama.

- Meni je to osnovno, šta god naslovne strane prištinskih medija pisale Srbi se slažu sa ovim. Jedino što je važno jese da nema pretnji - istakao je Tomić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

kurir televiyija ZAŠTO JE OGRANIČEN MANDAT ANI BRNABIĆ? Stručnjaci analizirali budući kabinet, OVIM LJUDIMA JE GARANTOVANO MESTO U VLADI