ODGOVOR SRBA IZ SEVERNE MAKEDONIJE! STOILKOVIĆ: Pozivam Demokratsku stranku da nas ne koristi za obračun sa predsednikom Srbije!
Foto: Facebook / Ivan Stoilković, Printscreen/ Instagram

poruka iz skoplja

ODGOVOR SRBA IZ SEVERNE MAKEDONIJE! STOILKOVIĆ: Pozivam Demokratsku stranku da nas ne koristi za obračun sa predsednikom Srbije!

Politika -

Poslanik Ivan Stoilković se oglasio nakon optužbi potpredsednika DS Miodraga Gavrilovića da su ga pripadnici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije diskriminisali zbog stranačke pripadnosti na konferenciji u Bitolju.

Ivan Stoilković
foto: Facebook / Ivan Stoilković

- Gledam skorašnje izborne rezultate – kako one u Srbiji, tako i ove makedonske: glasanje u DKP, Aleksandar Vučić 619 glasova, kandidat Demokratske stranke 19 glasova. Demokratska stranka, u stilu svoje najbolje tradicije, pokušava bez argumenata i ikakve lične odgovornosti da, preko leđa Srba u Makedoniji, žrtvujući njihove predstavnike, stavi sebe u prvi plan; time prikrivajući svoju nesposobnost i inferiornost u odnosu na Srpsku naprednu stranku. Tako smo doživeli da umesto naših aktivnosti, u prvi plan ispliva fantazmagorija o ličnoj ugroženosti potpredsednika Demokratske stranke, koji je tokom boravka u Makedoniji bio uvažen na najvišem nivou - rekao je Stoilković i dodao:

- Manipulacije pripadnika ove stranke, a pogotovu njenog predsednika Lutovca, koji je i sam u vreme Mlađana Đorđevića učestvovao u nečastivim radnjama protiv Srba Makedonije i Demokratske partije Srba u Makedoniji, više su nego poznate. Stoga nas ni ovo najnovije saopštenje njegovog potpredsednika Gavrilovića nimalo ne iznenađuje.

Ivan Stoilković
foto: Printskrin/Facebook

Ivan Stoliković, predsednik Demokratske partije Srba Makedonije i poslanik u Sobranju Severne Makedonije je nastavio:

- Pozivam Demokratsku stranku da ne koristi Srbe Makedonije za obračun sa Predsednikom Srbije, jer mi po prvi put posle dužeg vremena zavređujemo pažnju državnog rukovodstva, što govori i njihovo brojno prisustvo na našoj manifestaciji povodom 104. godišnjice proboja Solunskog fronta i Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Srbi Makedonije dobro znaju da je njihov položaj direktno proporcionalan ekonomskom i sveukupnom razvoju Srbije, rezultatima na ekonomskom planu, kao i njenoj političkoj stabilnosti i međunarodnom položaju. Zato, kad nam već niste od pomoći, ne pozivajte se nas i ne manipulišite nama; nego pomoć potražite u sopstvenom delovanju za dobrobit Srbije, njene stabilnosti i političkog jedinstva, pogotovu po pitanju Kosova i Metohije, i naravno – nas Srba iz regiona, u ovom slučaju Srba Makedonije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track