PETKOVIĆ ODGOVORIO MILJUŠU: Tajkunski Đilasov režim neprolazna bruka i sramota svih pristojnih građana Srbije, posebno Srba sa KiM
Foto: Kancelarija za KiM, Beta

reakcija

PETKOVIĆ ODGOVORIO MILJUŠU: Tajkunski Đilasov režim neprolazna bruka i sramota svih pristojnih građana Srbije, posebno Srba sa KiM

Politika -

Član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da je "tajkunski režim Dragana Đilasa, čiji je eksponent niko drugi do Branko Miljuš, neprolazna bruka i sramota svih pristojnih građana Srbije, posebno Srba sa Kosova i Metohije".

Petković je tako reagovao na izjavu Branka Miljuša, člana Predsedništva SSP, koji je prethodno rekao da je "Srpska lista neprolazna sramota ovog režima i gospodar života na Kosovu".

Petar Petković
Petar Petkovićfoto: Kurir TV

Petar Petković dalje navodi:

"Njihovo nakaradno i skandalozno rukovođenje Srbijom, koju su doveli do ruba egzistencije, građani Srbije pamte kao najveću političku pošast, zbog čega su ih i poslali na smetlište političkog života.

Njihovi današnji napadi na predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku listu samo su jalovi pokušaj da skrenu pažnju naroda sa svoje bezidejne politike, u kojoj je poželjno pozivati na likvidaciju sina i brata predsednika države, ali nije dozvoljeno argumentovano suočiti bivši režim sa svim nepočinstvima i zlodelima. Zato im i smeta Srpska lista, koju napadaju do uzoru na Kurtija, jer predstavlja bedem odbrane srpskih nacionalnih interesa i nema sumnje da bi radije instalirali Prištini lojale Srbe, ali im to nikada neće poći za rukom.

Zbog čega narečeni Miljuš i njegove gazde Đilas, Tadić, Jeremić nisu svoja 'rešenja' sprovodili dok su bili na vlasti, nego sada prosipaju naknadnu pamet, a tada su na tacni Prištini predavali nezavisno 'Kosovo'?", pita Petković i zaključuje:

"Kada su Vučiću i državi Srbiji ostavili užasno tešku situaciju na KiM i sužen manevarski postor, sada bi s Vračara da brane Kosovo i Metohiju. Cela nacija je u Skupštini mogla da vidi kako opozicija brani našu južnu pokrajinu - bezidejno i isključivo zarad promocije i političkog profita".

Branko Miljuš
Branko Miljušfoto: Kurir TV

Inače, Miljuš je posle sednice Skupštine o Kosmetu naveo i da je bilo nepristojno baviti se njome kada je bio aktuelan Prajd, ali da sada treba odgovoriti i poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću i dati konkretne predloge za rešenje krize".

“Bilo je nepristojno baviti se odjecima posebne sednice Skupštine u vreme rezervisano za Evroprajd. To nije sprečilo poslanika Đukanovića da u sklopu turneje četiri televizije 'objasni' koliko je opozicija neodgovorna zbog toga što je glasala protiv izveštaja Kancelarije za KiM, koji je predstavio predsednik Vučić lično. Ključni argument mu je bio da su oni, naprednjaci, uvek glasali za takve stvari kada su bili opozicija", rekao je, između ostalog, Miljup.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja