KANCELARIJA ZA KIM POVODOM RANJAVANJA MIRIĆA: Stoti incident prema Srbima u 2022. godini
Foto: Kosovo online printscreen

KANCELARIJA ZA KIM

KANCELARIJA ZA KIM POVODOM RANJAVANJA MIRIĆA: Stoti incident prema Srbima u 2022. godini

Politika -

GRAČANICA - Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem povodom sinoćnjeg ranjavanja Srbina, koji je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine primljen u KBC Gračanica, navevši da je od "početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM".

Kako se navodi u saopštenju "prethodne noći u Lapljem Selu upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine sinoć 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen".

"Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak", piše u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije.

"Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih. Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu", piše u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track