PREMIJERKA BRNABIĆ PONOSNA NA VUČIĆEV ODGOVOR KAMBERIJU: To pokazuje koliko je Srbija danas drugačija i pametnija zemlja
Foto: Printscreen/RTS2

PREMIJERKA BRNABIĆ PONOSNA NA VUČIĆEV ODGOVOR KAMBERIJU: To pokazuje koliko je Srbija danas drugačija i pametnija zemlja

Politika -

Premijerka Ana Brnabić poručila je da je beskrajno ponosna na predsednika Aleksandra Vučića posle njegove današnje razmene mišljenja u Skupštini sa narodnim poslanikom Šaipom Kamberijem.

"Treba poslušati obraćanje predsednika narodnom poslaniku Šaipu Kamberiju, i njihovu razmenu mišljenja. Tih nekoliko minuta pokazuje koliko je Srbija danas drugačija zemlja, koliko pametnija i razboritija i koliko ima odgovorniju politiku. Beskrajno ponosna na šefa naše države", poručila je premijerka Ana Brnabić.

Vučić je odgovarajući na izjave narodnog poslanika Šaipa Kamberija rekao da su njegova vrata uvek otvorena za razgovor sa Albancima.

- Kamberi nikada neće pomenuti porodicu Šutaković koja je oteta 12. juna 1999. godine. Ne interesuje ih stradanje našeg naroda kao što i nas ne interesuje stradanje drugih - rekao je Vučić.

Dodao je da on samo hoće mir i da traži šansu u pregovaračkom procesu i naglasio da je Kamberiju šef Kurti.

Aleksandar Vučić, sednica Skupštine Srbije
foto: Printscreen/RTS2

- Od koga želi Kamberi da zaštiti svoj narod? Od genocidaša? Kamberi kada govori o nama u ambasadama, mi smo genocidaši. Reviziju istorije pokušali ste da pravite i u Briselu. Ja vaš narod poznajem, ne znam vaš jezik, ali naučiću. Šaip Kamberi je napomenuo da je Srbija fašistička država. Kada vašem mentoru kaže neko šta se desilo u Račku dobije robiju. Vi u našoj zemlji možete da kažete šta god hoćete i niko vas neće kazniti. Srbija je demokratska zemlja i to će da istrpi. Samo ne sanjajte snove koji su opasni. To je moja molba za vas. Molim vas da je prihvatite - rekao je Vučić.

Šaip Kamberi
foto: Printscreen/RTS

Kamberi je prethodno rekao da neće podržati izveštaj o KiM.

- Morate da ubedite pristalice i koalicione partnere i javnost da je u redu prihvatiti nemačko-francuski predlog. Ono što sam video juče i danas u ovoj Skupštini najbolje se može opisati rečima američkih astronauta "Houston we have a problem". Sva krivica za tenzije se svaljuje na kosovsku stranu, a kriza personifikuje kroz Aljbina Kurtija. Niti je Aljbin Kurti monstrum, niti terorista, već legitimno izabran predstavnik vlade Kosova - rekao je poslanik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track