UGLJEŠA GRGUR: Samo jaka Srbija je garant mira i stabilnosti u regionu
Foto: Kurir tv

UGLJEŠA GRGUR: Samo jaka Srbija je garant mira i stabilnosti u regionu

Politika -

- Kao narodni poslanik u Skupštini Srbije i zamenik Igora Braunovića, predsednika udruženja "Naša Drina" oduvek sam pružao, pružam i pružaću apsolutnu i bezrezervnu podršku predsedniku države Srbije Aleksandru Vučiću. On je čovek koji je učinio da se Srbija ponovo pita o sopstvenoj sudbini, za razliku od onih koji su skrštenih ruku gledali kako se uništava državna zajednica Srbije i Crne Gore, za razliku od onih koji su bežali u Rumuniju kada su albanski secesionisti proglašavali nezavisnost naše južne pokrajine, on je uvek sa svojim narodom, ocenio je poslanik u Skupštini Srbije Uglješa Grgur.

- Koliko je Vučić ojačao državu Srbiju svedoči i prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023". Građani Srbije su danas na Vojnom aerodromu u Batajnici videli koliko je Srbija napredovala. Samo jaka Srbija je garant mira i stabilnosti u regionu, a to dokazuje i činjenica da je u vreme kada su neki drugi bili na celu Vojska bila svedena na najniže grane i upravo tada se desila i dezintegracija državne zajednica Srbije i Crne Gore, upravo tada je samoproglašeno Kosovo - ističe Grgur.

Današnja snaga Vojske Srbije, dodaje on, direktno je proizašla iz ekonomske moci države i dokaz je koliko je Vučić preporodio ne samo Srbiju, već i svest građana.

- Građani su shvatili da se samo rad isplati i da svaki dan moramo raditi više nego juče. Zahvaljujuči licno Vučiću u Srbiji se danas na svakom njenom mestu gradi i radi, a naša Vojska ima više tenkova nego jedna Nemačka koja je motor pokretac Evropske unije - kaže Grgur.

Osvrnuo se i na izbore na Kosovu i Metohiji. - Građani Srbije, a posebno naši građani na Kosovu i Metohiji treba da budu sigurni da ćemo u ovim nemirnim vodama uspjeti da isplivamo na sigurno tle jer nas vodi najveći državnik u Evropi Aleksandar Vučić. Apsolutno osuđujem nelegalne izbore koji će se u nedelju održati u našoj južnoj pokrajini i gde se pokušava ugušiti volja većinskog srpskog naroda u opštinama na severu pokrajine. Ovakvi neviđeni pritisci samo su još više ujedinili Srbe na Kosovu i Metohiji, i oni imaju samo jednu državu, a to je Srbija i jednog predsednika, a to je Aleksandar Vučić - zaključio je Uglješa Grgur.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track