KURTI OBJAVIO SPISAK SRBA ZA KOJE TVRDI DA SU ORGANIZATORI NEREDA, A NA NJEMU ČOVEK KOJI JE U BOLNICI: Evo dokaza da je slagao
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

KURTI OBJAVIO SPISAK SRBA ZA KOJE TVRDI DA SU ORGANIZATORI NEREDA, A NA NJEMU ČOVEK KOJI JE U BOLNICI: Evo dokaza da je slagao

Politika -

Aljbin Kurti objavio je danas spisak imena ljudi za koje je rekao da su glavni organizatori nedavnih nereda na severu Kosova i Metohije.

Na spisku se našao i Nikola Balidini koji se nalazi u bolnici u Beogradu. Kako je potvrdila njegova majka, Baldinija u ponedeljak čeka operacija, a čime se ruši Kurtijeva "lista".

Podsetimo, na sednici skupštine Kurti je rekao da postoji dovoljno snimaka koji dokazuju da je eskalacija situacije 29. maja bila organizovana, dobro isplanirana i da je imala autora i da je to Beograd, prenosi Gazeta ekspres.

Uprkos svemu, srpski narod u četiri opštine severno od Ibra ujedinjen je u otporu njegovoj strahovladi i kako su i sami obećali - istrajaće do kraja.

Na sramni potez Aljbina Kurtija reagovao je i Petar Peković, direktor kancelarije za KiM. Prema njegovim rečima, objavljivanjem spiskova za odstrel uglednih Srba i srpskih političkih lidera na severu pokrajine, Kurti je i zvanično obznanio fašistički karakter svoje vlade, i za taoce uzeo sve one stanovnike Kosova i Metohije koji samo žele mir, stabilnost i priliku da žive u koliko-toliko normalnom mirnodopskom društvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track