Zalihe lekova u centralnoj apoteci u Kosovskoj Mitrovici su pri kraju i preti nam humanitarna katastrofa, upozorava direktor tamošnjeg Kliničko-bolničkog centra dr Zlatan Elek. Podsetio je da vlada Aljbina Kurtija ne dozvoljava da se lekovi dopremaju u tu ustanovu.

Na ovo temu govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije dr Milan Ivanović, načelnik odeljenja za plućne bolesti KBC "Kosovska Mitrovica"

kurir televiyz "KURTI STVARA 'KONCENTRACIONI LOGOR' ZA SRBE!" dr Milan Ivanović: Ne postoji pravo na lečenje niti na život!

- Na Kosovu ništa novo. Ne možemo reći da je nasilje novost, samo su pojavni oblici nasilja drugačiji. Aljbin Kurti u svojoj strategiji zagorčavanja života Srbima preduzima sve moguće mere, a ovaj put na red je došlo i otežavanje ekonomskog i socijalnog života Srba - rekao je Ivanović i dodao:

- Imamo zabranu hrane i namirnica, ali i lekova iz centralne Srbije što će dodatno ugroziti život Srba na KiM. Ne postoji pravo na lečenje, ne postoji pravo na život. On pretvata ovaj prostor u u koncentracioni logor za Srbe očigledno želeći da proizvede krajni efekat etničkog čišćenja.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud