MINISTAR ODRBANE MILOŠ VUČEVIĆ PORUČUJE: Srpski narod će se podići kao feniks i otići u bolje dane i sigurniju budućnost!
Foto: Printscinstagram/milosvucevic_odbrana

godišnjica "oluje"

MINISTAR ODRBANE MILOŠ VUČEVIĆ PORUČUJE: Srpski narod će se podići kao feniks i otići u bolje dane i sigurniju budućnost!

Politika -

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević istakao je da je "Oluja" bila veliki zločin, ali da je, uprkos tome, doprinela osećaju srpskog jedinstva.

- To je veliki događaj u smislu našeg nacionalnog jedinstva, tragičan događaj i strašna nesreća koju je naš narod preživeo u Krajini, ali to mora da bude svesrpsko pomirenje i datum obeležavanja jedne tragedije koja nas mora kao pticu feniksa podići i voditi u bolje dane i sigurniju budućnost - rekao je Vučević.

Delegacija Srbije, predvođena Aleksandrom Vučićem, ide u posetu Republici Srpskoj.

- Ova dva dana će biti u duhu srpsko-srpskog dijaloga, po sporazumu o krvnom srodstvu, istom jeziku, kulturi, veri. Mislim da je to sasvim prirodno i ne treba to nikoga da uznemirava, mada nažalost vidim opet otrovne strelice u medijima iz regiona - dodao je Vučević.

Na pitanje da li je "Oluja" bila etničko čišćenje, Vučević je poručio da se osvrnemo na reči samog Franja Tuđmana.

- Njegove reči samo treba poslušati, videćete da je to bila akcija da se svi Srbi sa prostora tadašnje Krajine likvidiraju, proteraju i da se jednom za svagda, kako on kaže, reši srpsko pitanje - zaključio je Vučević.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track