Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Sjedinjenih Američkih Država za Dnevnik RTS.

- Imali smo mnogo kontakata i razgovarao sam dugo sa španskim premijerom - kazao je Vučić na početku obraćanja.

- Danas su uhapšena još trojica Srba uz objašnjenje da je maltretirao nekog na nekom groblju, toliko smešno i zastrašujuće da reči nemam - rekao je Vučić govoreći o hapšenju Srba na KiM.

- Uvek će dve strane da budu krive, ako smo mi bar malo krivi, uvek ćemo samo mi da budemo krivi. Srbi će da pate i da plate, udario je na Sever i na opštinu Vučitrn, očigledno je da se neće zaustavljati. U skladu sa tim donosićemo mere. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sednica donosićemo odluke. I na jednoj i na drugoj lično ću da prisustvujem. Da sednica za UMNIK bude u terminu kada sam sa predsednikom Sijem.

Ističe da je veoma važan sastanak sa predsednikom Južne Koreje.

- Nema veliki broj evropskih lidera sa kojima se nisam sastao. Sa nekim ljudima sam se prvi put sreo, od Paragvaja, do centralnih američkih država. Veoma je važan sastanak sa predsednikom Južne Koreje, izuzetno važan. Plašim se da situacija na KiM polako, ali sigurno izmiče kontroli. Ne znam šta će sve biti, ali znam kad vas dovedu dotle da nema više izbora, kad vas stave u ćošak iz kog nemate put, tad morate da se branite svom snagom - rekao je predsednik Vučić.

- Mi da se predajemo nećemo. Nikakve kapitulacije neće biti.

- Dovoljno smo razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo - poručio je Vučić.

Predsednik Vučić naglasio je da ćemo gledati da zaštitimo i sačuvamo naš narod.

- Mi kažemo "ko se zadnji smeje, najslađe se smeje", videćemo ko će zadnji da se smeje - poručio je predsednik Srbije.

- Mi Srbi i građani Srbije volimo da udišemo taj "vazduh slobode" - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsećanja radi, redsednik Aleksandar Vučić boravi u Njujorku gde će učestvovati na generalnoj debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Obraćajući se građanima Srbije, poručio je da se tamo intezivno vode razgovori sa međunarodnim predstavnicima oko Kosova i Metohije, kao i da je sada jasno posle pretnji da će Srbi da pate i plate, da je Kurti krenuo u jednu od poslednjih operacija u cilju čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

Kurir.rs