PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO HANUKU JEVREJSKOJ ZAJEDNICI: Neka ova sezona bude ispunjena trajnim mirom
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO HANUKU JEVREJSKOJ ZAJEDNICI: Neka ova sezona bude ispunjena trajnim mirom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji veliki praznik Hanuku.

Vučić je poželeo da slavlje Hanuke plemenitom svetlošću obasja praznične dane inspirišući na spomen i sećanje na istinske vrednosti na kojima počivaju naša duhovnost, kultura i civilizacija.

"Verujem da su vrednosti pomirenja, pokajanja i praštanja, utkane u dela i slavu naših predaka, u njihovu borbu i heroizam, u njihovu mudrost i strpljenje, i danas pravci stremljenja ka izgradnji mira i punog međusobnog poštovanja", naveo je Vučić.

"Našim prijateljima Jevrejima širom sveta, živopisnoj jevrejskoj zajednici u Srbiji i svima u Državi Izrael - upucujem najtoplije želje za radosnu Hanuku. Neka ova sezona bude ispunjena stalnim čudima i trajnim mirom", napisao je Vučić na engleskom na društvenoj mreži X (Tviter).

On je istakao da želi da sledeći tragove predaka, smelo i uzdignute glave, nastavimo da hodamo prema budućnosti, doprinoseći posvećeno svakoga dana dobrobiti, istinskom razvoju i napretku Srbije i svih ljudi dobre volje i plemenite namere.

(Kurir.rs/Fonet)

Bonus video:

01:08

Vučić - Daćemo sve od sebe da gradimo novu mrežu obrazovnih institucija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track