ODREKLI SE SRBA SA KiM KAO GUBAVACA Đilas i ekipa otpisali naš narod da se ne zamere svojim evropskim partnerima ZA KOSOVO NE HAJU
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

U REZOLUICIJI EP NI SLOVA O NAŠIM SUNARODNICIMA

ODREKLI SE SRBA SA KiM KAO GUBAVACA Đilas i ekipa otpisali naš narod da se ne zamere svojim evropskim partnerima ZA KOSOVO NE HAJU

Politika -

Da li ste čitali rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se zbog terora nad Srbima osuđuje Aljbin Kurti jer zatvara srpske institucije, hapsi poštare koji u torbi nose dinare, pleni pomoć socijalnim slučajevima?

Niste, naravno, jer Evropski parlament ne zauzima stavove protiv politike koju vodi Priština, ma koliko njome bila ugrožena ljudska prava srpske manjine na KiM.

Ali, moglo je da se desi i da čitate. Bilo je šanse...

Kao što je poznato, predstavnici srpske opozicije u Strazburu su se nekim poslanicima Evropskog parlamenta žalili na navodnu neregularnost izbora u Srbiji. Svašta nešto, što kažu deca, podastrli su evroparlamentarcima i to je urodilo plodom - rezolucijom kojom se Srbija okrivljuje za manjak demokratije i tra-la-la... Formalno sledeći logiku, zaključujemo da žalioci iz Beograda imaju dobre veze u EP, te da su mogli da ih iskoriste i ukažu Evropi i na nemoguće uslove u kojima žive Srbi na KiM. Ako ništa drugo, mogli su svojim žalbama na izbore 17. decembra da priključe i pitanje: zašto Kurti Srbima sa Kosova i Metohije nije dozvolio da glasaju tamo gde žive, nego su morali da putuju u Rašku, Kuršumliju, Tutin i Vranje. Teorijski, to su bili i njihovi, opozicioni, glasači!

Uostalom, Šolakov portal Nova objavio je velikim slovima: „Opozicija je postala sagovornik EU!“

Jesu li Biljana Stojković, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović... od svojih sagovornika tražili pomoć za kosmetske Srbe?

Naravno da nisu!

Jer, srpska opozicija dobro se čuva da o Srbima na KiM ne kaže ni reč: ako ocene da njihovi sunarodnici pod Kurtijem teško žive, zameriće se evropskim centrima moći koji mimo zakona i mimo morala guraju Kosovo u međunarodne institucije, a Balkan u haos.

Narod kaže da je od kaputa bliža košulja odnosno, u slučaju Đilasa i njegovih ortaka, gaće, jer više se brinu za donji deo svojih leđa nego za KiM!

Alavi, opsednuti željom da se dočepaju vlasti, usredsređeni samo na ostvarenje lične dobrobiti i uplašeni da „mešanjem u kosovsko pitanje“ ne dovedu u pitanje podršku svojim zahtevima, oni su se odrekli Srba izloženih Kurtijevom teroru kao gubavaca! Otpisali su ih, njihovu sudbinu prineli su na žrtvu svojoj ambiciji.

Da nije tako, ne bi moglo da se desi da Stejt department – pokrovitelj svih aspiracija Prištine do sada – zbog izbacivanja dinara sa KiM bude oštriji od Dragana Đilasa! Koji ćuti, ili ako pominje Kosovo, čini to samo da bi optužio Vučića.

Kao da Vučić šalje policajce sa dugim cevima u srpske opštine u Goraždvecu i Osojanu, a ne Kurti!

Da bude jasno, ne precenjujemo mi kontakte opozicije sa delovima evropske birokratije, naprotiv, savršeno je jasno da su čitavi stvar oko usvajanja antisrpske rezolucije odradili lobisti koje plaća Dragan Šolak i njihovi klijenti u Evrppskom parlamentu. Jasno je i da se od njih ne možemo nadati rezoluciji u korist Srba sa KiM ni u snu, jer isti ti lobiti rade i za Prištinu. Ovde je reč o neče drugom: podrška opozicije Srbima na KiM ma koliko bila samo simbolična, imala bi u svetu veliku težinu.

Njegoš je pevao: „Vražja sila odsvud oklopila;/ da je igđe brata u svijetu/ da požali, ka da bi pomoga.“

Ali, Đilas i kompanija nemaju braću na Kosmetu. Bar ne među Srbima.

Jer nemaju korist od toga...

Bonus video:

00:31

Dragan Đilas psuje u Skupštini Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track